Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα κατά της κατάργησης των αθλητικών και της συνένωσης σχολείων

Ψήφισμα κατά της κατάργησης των αθλητικών σχολείων και της συνένωσης σχολείων με κεντρικές αποφάσεις και με τρόπους που αγνοούν τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες ενέκρινε, στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων τονίζεται, ότι το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων, μετά τις εντολές της Τρόϊκας και του ΔΝΤ προχωρά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές και αντικοινωνικές αλλαγές θέλοντας να επιβάλλει το ‘’φθηνό σχολείο’’ με τη δημιουργία ενός νέου Σχολικού Χάρτη σε κάθε Περιφέρεια. Είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε την παρελκυστική τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που αντί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, προχωρά σε λήψη επώδυνων μέτρων που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

«Τέλος υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο Παιδείας και στις Περιφερειακές του υπηρεσίες στο Ν.Θεσ/νικης ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα και απαιτούμε να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή, τονίζεται. (Το κείμενο του ψηφίσματος ).

Στην ίδια συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και μέσω της δικαστικής οδού, ενώ ενέκρινε τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2010 της Τ.Ε.Δ.Κ. και το ψήφισμα για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που είχε εκδοθεί την προηγούμενη Παρασκευή. Παράλληλα αποφάσισε να συστήσει επιτροπή, που θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...