Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκινά η αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για το καλοκαίρι, όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει από τώρα την προετοιμασία για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου. Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και τριάντα εθελοντικές οργανώσεις είχαν ήδη μια πρώτη επαφή για το σχεδιασμό που θα γίνει...

Το δασαρχείο παραχώρησε, μάλιστα, χώρο στις εθελοντικές οργανώσεις, στον οικίσκο που έχει στο Σέιχ Σου, ώστε να στεγαστεί το τηλεπικοινωνιακό κέντρο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης παραχώρησε τη συχνότητά της στις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα και ταχύτερα μέσω ασυρμάτου. Όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης για το ρόλο των εθελοντών στην αντιπυρική προστασία.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύνταξης των χαρτών, ώστε να ληφθούν υπόψη οποιεσδήποτε αλλαγές γεωγραφικών στοιχείων έχουν προκύψει από πέρσι. Στη συνέχεια οι περιοχές θα κατανεμηθούν στις εθελοντικές οργανώσεις, που θα πραγματοποιούν περιπολίες», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Κοκολάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών. Ωστόσο, ο καθαρισμός αυτός θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, αφού προηγηθούν οι εαρινές καταιγίδες, που εκδηλώνονται μέχρι τότε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ των δήμων, ο "Καλλικράτης" φέρνει νέα δεδομένα και στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα, μόνο τρεις δήμοι "αγκαλιάζουν", πλέον, το Σέιχ Σου (Πυλαίας-Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης και Συκεών-Νεάπολης) ενώ με την προηγούμενη διοικητική οργάνωση της χώρας ήταν εννέα. «Με την λογική της παροιμίας "όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει" θεωρώ ότι ο "Καλλικράτης" θα βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό των αυτοδιοικητικών αρχών», σημειώνει ο κ. Κοκολάκης.

Δεν παραλείπει, τέλος, να αναφερθεί στο ρόλο των πολιτών στην προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. «Κάθε χρόνο διαβάζουμε ρεπορτάζ που παρουσιάζουν το Σέιχ Σου ως μια μεγάλη χωματερή. Αυτό δεν οφείλεται, βέβαια, στα φύλλα των δέντρων αλλά στα δικά μας σκουπίδια, καθώς θεωρούμε ότι μπορούμε να επιβαρύνουμε το δάσος με κάθε είδους απορρίμματα, από συσκευασίες τροφίμων και μπάζα μέχρι έπιπλα και οικιακές συσκευές», αναφέρει χαρακτηριστικά.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...