Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Και οι τυφλοί κατέβηκαν στους δρόμους...

Στο χείλος του –οικονομικού- γκρεμού βρίσκεται πλέον η Σχολή Τυφλών, καθώς για πολλοστή φορά οι μαθητές της αναγκάστηκαν να διαδηλώσουν στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη πόρων. Έτσι χθες το πρωί, 50 μαθητές της Σχολής Τυφλών, μαζί με τους κηδεμόνες τους, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από το κτίριο της κι έκλεισαν για λίγα λεπτά την οδό Βασιλίσσης Όλγας, με κύριο αίτημα την εξασφάλιση του αυτόνομου χαρακτήρα της Σχολής, αλλά και την άμεση εξόφληση του ελλείμματος του Ιδρύματος, καθώς και την εξασφάλιση του εκπαιδευτικού και προνοιακού χαρακτήρα του για όλες τις ηλικίες.
Όπως αναφέρουν η σχολή τους "έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού", καθώς δεν δίνονται χρήματα από την πολιτεία για τα τρέχοντα έξοδα, με αποτέλεσμα ακόμη και μέρος του προσωπικού να παραμένει απλήρωτο.
Οι συγκεντρωμένοι Ο Δημήτρης Κοκόλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδας δήλωσε ότι οι μαθητές και οι κηδεμόνες της Σχολής Τυφλών θα επαναλάβουν και σήμερα την καθιστική διαμαρτυρία, ενώ την Πέμπτη θα διαμαρτυρηθούν μπροστά στο κτίριο της Γενικής γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης. Karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...