Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Κομοτηνή: Κινδυνεύουν κάτοικοι από μόλυνση λόγω της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο;

Γίνεται γνωστό ότι λόγω πυρκαγιάς που σημειώθηκε χτες στο εργοστάσιο «Alfabetaroto» ABEE, της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, έχει εκλυθεί από την καύση πρώτων υλών νέφος για το οποίο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενημερώνει ότι αξιολογείται από ειδικούς επιστήμονες.

Κατόπιν επικοινωνίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του τοπικού πληθυσμού.
Πιο συγκεκριμένα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενημερώνονται οι κάτοικοι ότι οι ευπαθείς ομάδες, ήτοι ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά. Τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες.
Τέλος, τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων που καλύπτει το νέφος να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή. Για κάθε νεότερο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Να σημειωθεί ότι υπήρξε ένας τραυματίας ο οποίος διεκομίσθη αεροπορικώς στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας. Είναι σημαντική η άμεση παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς επίσης των Καθηγητών του ΔΠΘ Σπύρου Ραψομανίκη και Κωνσταντίνου Κουρτίδη.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...