Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Μια τεράστια έκρηξη του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στην Αθήνα, πέρσι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και φέτος στον «Ελληνικό Κόσμο», το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου Μια τεράστια έκρηξη, με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς, για λίγες παραστάσεις ακόμα μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ζωή είναι ένας μικρός παράδεισος στο βάθος των  παιδικών μας χρόνων που περιβάλλεται από την κόλαση της ενηλικίωσης. Στην τρυφερή ηλικία, περιτριγυρισμένος  από όμορφα αρκουδάκια και γονείς που αρνούνται να παίξουν τον ρόλο του κακού αγγελιοφόρου και να ενημερώσουν σε τι πλανήτη ήρθες, βρε καημένο παιδί, ο μικρός Γιώργος παρακολουθεί στην τηλεόραση τον Πόλεμο τον Άστρων και νιώθει πως είναι ο εκλεκτός, ο ήρωας, ο σωτήρας του σύμπαντος, ο μεσσίας. Φαντάζεται το μέλλον του γεμάτο ηρωικές πράξεις, αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους και ντροπαλές πριγκίπισσες. Όταν όμως έρχεται η ώρα, μεγάλος πια, να διαβεί το κατώφλι του σπιτιού του, η αλήθεια είναι διαφορετική... Απατεώνες, ψεύτες, κλέφτες, λωποδύτες, φίλοι που μπροστά σε γλείφουν και πίσω σε θάβουν, βρομιάρες γκόμενες που σου ξεριζώνουν την καρδιά, τη βάζουν στο μπλέντερ και την κάνουν μοχίτο, μίζερη μικροαστική ζωή κολλώντας τιμές στο σούπερ μάρκετ σε κονσέρβες ντομάτας με χυμό ή και με κομματάκια, φτηνή αρχιτεκτονική ως εκεί που φτάνει το μάτι, λεπτά παιχνίδια εξουσίας και εκδίκησης από την Βουλή των Ελλήνων μέχρι τους φουσκωτούς τύπους που σου κάνουν μετακόμιση, μα πάνω απ’ όλα μοναξιά κι αυτή η αίσθηση ότι δεν είσαι παρά ένα μηδενικό και καλύτερα να μην είχες γεννηθεί ποτέ, καλέ μου φίλε Γιώργο…
Ένα πανέξυπνο κείμενο, με ιδιαίτερο χιούμορ, ένα κείμενο  που πάλλεται από αλήθεια, διακωμωδεί τα ήθη, καυτηριάζει, προβληματίζει, αναπαριστά εύστοχα το βαθύ σοκ του περάσματος από την παιδική ηλικία στον κόσμο  των ενηλίκων. Ένα κείμενο δυναμικό, εμπνευσμένο, απογειωτικό.
Στο ρόλο του Γιώργου, που προσκρούει στην πεζή πραγματικότητα, αλλά και συμβιβάζεται με τη θνητότητά  του, ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κώστας Γάκης
Μουσική-Στίχοι: Κώστας Γάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Σχεδιασμός  φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθοί  σκηνοθέτη: Νατάσα Μαρματάκη, Βάσια Ατταριάν
Παίζουν οι ηθοποιοί
Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μαρία Φιλίνη, Κατερίνα Μαυρογεώργη
 
Παραστάσεις
Τετάρτη 9:15 μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9:15 μ.μ.
Κυριακή 7:30 μ.μ.
→ Η παράσταση θα παιχτεί και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στις 9:15 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων
Τετάρτη, Πέμπτη: Κανονικό 15€, Φοιτητικό-Νεανικό-Ανέργων 12€
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: Κανονικό 20€, Φοιτητικό-Νεανικό 15€, Ανέργων 12€

Δημοτικό  Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα  Μερκούρη»
Μεταμορφώσεως 7-9 (Παλαιό Δημαρχείο) 55132
Τηλ. 2310-458591 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...