Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: 109 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις

Εκατόν εννέα άτομα προσήχθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προληπτικών προσαγωγών που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ. 


Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις. Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έγιναν τρεις συλλήψεις, ενώ ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη η εξέταση των προσαχθέντων.

Να σημειωθεί ότι πάνω από είκοσι προσαγωγές υπόπτων έγιναν στις 9 το βράδυ, όταν, στην περιοχή της Καμάρας και μετά το πέρας των διαδηλώσεων, ομάδα που συμμετείχε στην πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξε πέτρες και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ καταδίωξαν τους δράστες στην οδό Εγνατία και στα γύρω στενά. Στο μεταξύ, στην κυκλοφορία δόθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, που από νωρίς το απόγευμα ήταν απροσπέλαστοι λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...