Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πορεία από εργαζομένους στο Fokas στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί το “Fokas” στην οδό Τσιμισκή να έχει ακόμα κατεβασμένα μαύρα ρολά, τα οποία και κοσμούν από χθες το πρωί τις βιτρίνες του ιστορικού πολυκαταστήματος της Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι εργαζόμενοι μένοντας πιστοί στο καθημερινό τους πρόγραμμα, κατέφθασαν στο σημείο, όχι για να δουλέψουν, αλλά προκειμένου να δηλώσουν «παρών» και να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της αγοράς και με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο πολυκατάστημα εισήλθαν νωρίς το πρωί υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τις πόρτες του. Η έξωση, λόγω καθυστέρησης της πληρωμής των ενοικίων για τουλάχιστον ένα χρόνο στον ιδιοκτήτη που είναι το μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, αλλά και τα χρέη της εταιρείας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνουν τα 65 εκατ. ευρώ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επαναλειτουργίας του πολυκαταστήματος.

Η σημερινή πορεία των εργαζομένων αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ στις 4 το απόγευμα όλοι έχουν δώσει ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους να να διερευνήσουν το τι μπορούν να πράξουν, ώστε να μη βρεθούν στο δρόμο, χωρίς καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, ως και πέντε μήνες απλήρωτοι, και τις αποζημιώσεις τους.

Οπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, σε επικοινωνία που είχε με στέλεχος της εταιρείας, την ενημέρωσαν ότι γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί ποσό ύψους 350.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, το μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας και ίσως το FOKAS στην οδό Τσιμισκή να επαναλειτουργήσει.

Μας αποκάλυψε δε, ότι η επιχείρηση οφείλει συνολικά στον μισθωτή περί το 1 εκατ. ευρώ σε ενοίκιο και ενώ γίνονται προσπάθειες για την επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος, έναντι των 350.000 ευρώ, ωστόσο η διοίκηση δεν είναι σίγουρη ότι θα το καταφέρει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, άλλος επενδυτής έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία για να ανοίξει το μαγαζί υπό νέα διεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έχει καταφύγει στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα και ενώ η αίτηση έγινε αποδεκτή, ωστόσο μέχρι σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν ακόμα καταθέσει το Business plan για την εξυγίανση της εταιρείας όπως οφείλουν σε διάστημα δύο μηνών, με αποτέλεσμα να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης, αλλά και των 500 περίπου εργαζομένων της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...