Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Από την ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Μακεδονίας

Νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ορίστηκε ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης. Ο 57χρονος καρδιολόγος Ηλίας Θεοδωρίδης, είναι ένας από τους πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ που είχαν διαφωνήσει με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και προσχώρησαν στη ΔΗΜΑΡ.

Γεννήθηκε στην Αγροσυκιά Πέλλας το 1955.Είναι παντρεμένος με την Καλλιρρόη Καρακώστα και πατέρας δύο παιδιών, τον Γιάννη φοιτητή Αρχιτεκτονικής και τον Παύλο φοιτητή Ιατρικής .Εργάζεται ως Ιατρός Καρδιολόγος στο Β' Νοσοκομείο Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.

Εντάχθηκε ενεργά στο μεταδικτατορικό Ελληνικό Φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία από το 1974 και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυση του. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986 και ειδικεύτηκε στη καρδιολογία. Ήταν μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και δραστηριοποιήθηκε στην επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Κουρδικό Λαό. Πήρε μέρος στην ίδρυση του συλλόγου ειδικευόμενων Ιατρών Θεσσαλονίκης το 1991.Ήταν μέλος της σύνταξης του περιοδικού "Κοινόν των Μακεδόνων". Το 1989 εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟΚ Πέλλας ως υπεύθυνος ιδεολογικού τομέα.

Συμμετείχε στους αγώνες ηθικοπολιτικής αποκατάστασης του ΠΑ.ΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου το 89-93. Το Ι998 και 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα ισχυρή Ελλάδα Πολυκεντρική». Το 2007 ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Πέλλας.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχτηκε Βουλευτής Ν.Πέλλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Tην 13-02-2012 διαγράφηκε απο την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, μετά απο καταψήφιση του νέου μνημονίου. Την 26-03-2012 εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η επίσημη ανακοίνωση της τοποθέτησης του, αναμένεται να γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: www.gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...