Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Φωτιές σε δασικές περιοχές σε Φλώρινα και Πέλλα

Δυο μεγάλες φωτιές σε δασικές περιοχές των νομών Φλώρινας και Πέλλας μαίνονται από τα ξημερώματα σήμερα.

Σε δασική και χορτολιβαδική έκταση έξω από το χωριό Βαρικό της Φλώρινας (στη νότια πλευρά του νομού Φλώρινας – κοντά στην Πτολεμαΐδα) ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία . Η φωτιά έχει μέχρι στιγμής κατακαύσει περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους . Στην περιοχή επιχειρεί δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία . Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

- Νωρίς το πρωί οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να σβήσουν μεγάλη φωτιά σε εγκαταστάσεις ψυγείων στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας. Η φωτιά σβήστηκε τελικά ενώ είχε καταστρέψει μέρος των εγκαταστάσεων . Το ύψος των ζημιών υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

- Νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στις 10 το πρωί σε ορεινή – δασική περιοχή έξω από την κοινότητα Ζέρβης στο νομό Πέλλας (στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν). Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται βόρεια της περιοχής του ανεμοδρομίου της Ζέρβης σε δασική έκταση μόλις πέντε χιλιόμετρο έξω από το χωριό αλλά και κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα. Στην περιοχή σπεύδουν ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...