Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πρώτα στη λίστα για να καταργηθούν τα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας

Σχέδιο, με την κωδική ονομασία "Αθηνά" επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της κατάργησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό πάνε για κατάργηση τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Έθνος" της Κυριακής.
Από την επόμενη κι όλας ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, και τα πρώτα λουκέτα θα μπουν μέσα στο 2013.

Πρώτα στη λίστα προς κατάργηση είναι τα Πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.
Στην ίδια φάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...