Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Πέντε τα κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό!

Καθησυχαστική για την κατάσταση της υγείας των πέντε παιδιών τα οποία βρέθηκαν θετικά στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης εμφανίζεται η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του θέματος από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Γκιουλέκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Γούλα διευκρινίζει ότι και τα πέντε παιδιά δεν έχουν νοσήσει από φυματίωση καθώς ακολουθούν θεραπευτική αγωγή. «Επρόκειτο για ένα μόνο κρούσμα φυματίωσης σε ενήλικα, που εκδηλώθηκε στα τέλη Ιουνίου, σε παιδικό σταθμό του δήμου. Για το κρούσμα αυτό ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών. Παράλληλα είχαμε επικοινωνία με τη διεύθυνση Υγείας από την οποία μας δόθηκαν οδηγίες...

Ορίστηκε ημέρα εμβολιασμού των παιδιών με Μαντού (Mantoux) ενώ ενημερώθηκε και ειδικός λοιμωξιολόγος. Από την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά, πέντε από αυτά βρέθηκαν θετικά στο Μαντού και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν θεραπευτική αγωγή» αναφέρει η κ. Γούλα και σημειώνει ότι τα παιδιά θα υποβληθούν σε νέα εξέταση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...