Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ξάνθη: Η ΑΤΕ κατήγγειλε όλες τις δανειακές συμβάσεις της ΣΕΚΑΠ

Μπροστά σε απρόσμενες εξελίξεις βρίσκεται πλέον η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, καθώς η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) αποφάσισε να καταγγείλει το σύνολο των δανειακών συβάσεων της επιχείρησης διαβιβάζοντας υπηρεσιακά τους σχετικούς φακέλους στο Τμήμα Καθυστερούμενων Οφειλών του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στην Καβάλα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη ΣΕΚΑΠ που αποτελεί τη μοναδική συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της χώρας, αφού τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο σύστημα Τειρεσίας αλλά και στην έκδοση αναγκαστικής διαταγής πληρωμής. Αυτό επιδεινώνει την κατάσταση της ΣΕΚΑΠ καθώς κάνει άμεσα απαιτητά τα χρέη της τόσο από την ΑΤΕ όσο και από άλλους πιστωτές της και τη θέτει προ των πυλών του κινδύνου της κατάρρευσης, λόγω αδυναμίας τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Ωστόσο, στελέχη της ΣΕΚΑΠ δηλώνουν από χθες προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η καπνοβιομηχανία θα προχωρήσει σε διακανονισμό με την Αγροτική Τράπεζα είτε εξοφλώντας ένας μέρος του χρέους της είτε με κάποια άλλη ρύθμιση ώστε η ΑΤΕ να μην προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής.

Σε κάθε περίπτωση είναι έκδηλη η ανησυχία των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ που αντιλαμβάνονται ότι πιθανόν το επόμενο χρονικό διάστημα ν’ ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον της εταιρείας και κατ’ επέκταση το δικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...