Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μήνυση κατά οδοντιατρικών εταιρειών - μαϊμού στη Θεσσαλονίκη

Μήνυση κατά ψευδεπίγραφων εμπορικών - οδοντιατρικών εταιρειών, οι οποίες δεν διαθέτουν καν τη νομική μορφή σύστασης οδοντιατρικής εταιρείας βάσει του Νόμου, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, μετά τα κρούσματα επιτηδείων, οι οποίοι με τη μορφή εμπορικών επιχειρήσεων υποκαθιστούν την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών, ξεκίνησαν αγώνα για να σταματήσει ο πρωτοφανής διασυρμός του λειτουργήματος του οδοντιάτρου και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δηλώνουν αποφασισμένοι να «πολεμήσουν» σε κάθε επίπεδο - δικαστικό, πειθαρχικό, διοικητικό - «… τα φαινόμενα εξαπάτησης των ανυποψίαστων ασθενών και του εξανδραποδισμού των οδοντιάτρων, αναζητώντας κάθε είδους ευθύνες μέσω των αρμόδιων Αρχών». Παράλληλα, τονίζουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε πειθαρχική διαδικασία ελέγχου αθέμιτης συμπεριφοράς όσων οδοντιάτρων - μελών του Συλλόγου συναλλάσσονται με τέτοιου είδους εταιρείες.

«Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ως ψευδεπίγραφη επικάλυψη την συνεργασία τους με γιατρούς και οδοντιάτρους και με έντεχνη και συγκεκαλυμμένη προβολή και παροχή ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας, η οποία συντελείται υπό τον μανδύα της εμπορικής εταιρείας. Πρόκειται για εταιρείες που δεν διαθέτουν ούτε άδεια άσκησης οδοντιατρικού επαγγέλματος, ούτε σχετική άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου, όπως αυτό ρητά απαιτείται από την ισχύουσα υγειονομική Νομοθεσία.

Επιπλέον, διαφημίζουν την παροχή "φθηνών" ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας, παραπλανώντας εν γνώσει τους πολίτες, αφού προβάλλουν εκπτωτική προσφορά οδοντιατρικής υπηρεσίας, επί πλασματικής αρχικής τιμής και επί ανύπαρκτου τιμοκαταλόγου»
, δηλώνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθ. Δεβλιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες παραπλανούν τους πολίτες, ζητώντας τους να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό υπό την μορφή πάγιας ετήσιας συνδρομής, για να τύχουν των δήθεν «προνομιακών» τιμών τους, παραβιάζοντας ποινικές διατάξεις των Άρθρων 386 του Π.Κ. περί απάτης και του Ν. 1565/39, που αφορούν την νόμιμη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

«Η οδοντιατρική υγεία»
, τονίζει ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Β. Μυλωνάς, «δεν μπορεί να αποτελεί και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται ως ¨εμπορικό προϊόν¨ ούτε ο ασθενής ως "καταναλωτής εμπορικής υπηρεσίας", ιδίως ενόψει της αδυναμίας του ασθενή να προβεί σε έλεγχο της παρεχόμενης οδοντιατρικής υπηρεσίας-προστατευόμενου αγαθού». 
 
 
το βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...