Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τυφλός θα παραμείνει ο Σάββας Ξηρός

Σε δύο επεμβάσεις στα μάτια υποβλήθηκε στην Α' Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται  φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου.

«Ο Σάββας Ξηρός πρακτικά είναι τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει. Εμείς ως γιατροί έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης, ο οποίος έκανε τις επεμβάσεις.

Ο Σάββας Ξηρός είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, στο οποίο έχει δευτερογενή καταρράκτη και μετατραυματικές ουλές στην ωχρά κηλίδα. Από αυτό το μάτι αφαιρέθηκαν σήμερα τα ράμματα που είχαν μείνει από τη μεταμόσχευση κερατοειδούς και ο ασθενής υποβλήθηκε σε καψουλοτομή. Στο δεξί μάτι είχε σιλικόνη από παλιά επέμβαση για αποκατάσταση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και υπήρξαν παλιά θραύσματα. Ο ασθενής πάσχει από καταρράκτη και στο δεξί μάτι, και παρουσίαζε διπλωπία και φωτοφοβία. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε ιριδοπλαστική.

Να σημειωθεί ότι ο Σάββας Ξηρός εξετάστηκε σήμερα από ωτορινολαρυγγολόγο και αγγειοχειρουργό ενώ αύριο θα εξεταστεί από νευροχειρουργό και νευρολόγο.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...