Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Έτοιμος ο φράχτης του Έβρου αρχές Οκτωβρίου

Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο που αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, θα είναι μέρος της λύσης του σχεδιασμού αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, υποστήριξε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της φρούρησης των συνόρων με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα, σημειώνοντας ότι καμία πολιτική δεν μπορεί να αποφέρει την ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος στην ενδοχώρα, αν δεν σφραγιστούν και οι πύλες εισόδου, δεσμευόμενος ότι το υπουργείο θα πράξει ότι χρειαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Προηγουμένως ο κ. Δένδιας μετέβη στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο φράχτης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας για την πορεία των εργασιών. Παράλληλα επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων στην περιοχή Νέας Βύσσας, το οποίο διαθέτει σύστημα 23 θερμικών καμερών, που διασφαλίζει τη συνεχή επόπτευση των συνόρων, με τη διαρκή παρακολούθηση των ροών παράνομων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι καθημερινά και λόγω της πτώσης της στάθμης του ποταμού Έβρου, περίπου 300 μη νόμιμοι μετανάστες περνούν τα σύνορα, ενώ μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012, πραγματοποίησαν παράνομη είσοδο 20.881 άτομα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2011 πέρασαν στην Ελλάδα 54.974 παράνομοι μετανάστες, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2010, που είχαν εισέλθει 47.079.

Η επίσκεψη του υπουργού ολοκληρώθηκε με σύσκεψη που έγινε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας στο Νέο Χειμώνιο, με τη συμμετοχή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Δημήτριου Παπαδόπουλου, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγου Εμμανουήλ Κατριαδάκη και των Αστυνομικών Διευθυντών Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, Ταξιάρχων Γεώργιου Σαλαμάγκα και Ιωακείμ Τσουκνάδη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και θέματα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Την ίδια ώρα στο χώρο έξω από το Επιχειρησιακό Κέντρο, ομάδα πολιτών με πανό και συνθήματα εξέφρασε την αντίθεσή της στην κατασκευή του φράχτη.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...