Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Φλώρινα

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε κοντά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας από κάτοικο της περιοχής. Η αρκούδα, ένα ενήλικο αρσενικό, βάρους 150 κιλών, χτυπήθηκε πριν περίπου πέντε ημέρες από διερχόμενο όχημα στο δρόμο Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής.


Το ατύχημα είναι το τρίτο τροχαίο που γίνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου και είχε ως αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να τραυματιστεί θανάσιμα. Το ζώο δεν κατέληξε ακαριαία κι έτσι, σύρθηκε στο πρανές του δρόμου όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Ο οδηγός δεν ειδοποίησε ούτε τις τοπικές αρχές, ούτε την οργάνωση του «Αρκτούρου» που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Το νεκρό ζώο βρήκε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και ειδοποίησε τον «Αρκτούρο», προκειμένου το ζώο να ταφεί για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, αλλά και να καταγραφεί στο Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας. Στον ιστότοπο http://epatap.arcturos.gr μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί για όλα τα τροχαία ατυχήματα με θύματα είδη της άγριας πανίδας ανά την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...