Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Απολύεται ο παιδεραστής δικαστής

Κανονικά και με τον νόμο δίκαζε μέχρι λίγο πριν από την πρόσφατη καταδίκη του ο διοικητικός πρωτοδίκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση του ίδιου του του παιδιού, όταν ήταν πέντε ετών.

Χρειάστηκε να καταστεί αμετάκλητη η καταδίκη του σε κάθειρξη έξι ετών για να κινηθούν οι διαδικασίες εξόδου του από το δικαστικό σώμα, παρά το γεγονός ότι και σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έστειλε ήδη ερώτημα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τα μέλη της οποίας πρέπει να αποφασίσουν αν ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός μπορεί να παραμείνει ανάμεσά τους όταν εκτίσει την ποινή με την οποία τον τιμώρησαν οι συνάδελφοί τους της ποινικής δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητικός δικαστής, σύμφωνα με όσα δέχθηκε το Πενταμελές Εφετείο, έφτανε στο σημείο να υποχρεώνει εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό ή στέρηση φαγητού, το πεντάχρονο παιδί του να υποκύπτει στις σεξουαλικές του επιθυμίες όταν το φιλοξενούσε στο σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος.

Ανάλογο ερώτημα εστάλη και για άλλον έναν διοικητικό δικαστή, ο οποίος έχει αμετάκλητα καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για μη εμπρόθεσμη υποβολή πόθεν έσχες λόγω αδιαφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...