Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλάζει όψη η παραλία της Αλεξανδρούπολης

Όψη θα αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια η παραλία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες για ένα μεγάλο έργο ανάπλασης, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπει την κατασκευή τοιχίου και τη δημιουργία χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, περιπατητικών διαδρόμων, φυτικών στοιχείων και παιδικών χαρών με πέργολες καθώς και άλλα στοιχεία που θα αναβαθμίζουν την αισθητική της περιοχής.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης έκανε λόγο για ένα όνειρο πολλών χρόνων και γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έδωσε το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση του τοιχίου στον αιγιαλό και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης αδειοδότησε την κατασκευή του τοιχίου και τα αρχιτεκτονικά έργα που προβλέπονται. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σε ενάμιση μήνα, ενώ η υλοποίησή του «τοποθετείται» χρονικά τον Ιανουάριο του 2014 και η ολοκλήρωσή του εντός του 2015.

Παράλληλα, ο κ. Λαμπάκης γνωστοποίησε την έγκριση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας στη θέση όπου βρίσκεται ο σημερινός ΧΑΔΑ, σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια, όπως είπε, η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η ΔΙΑΜΑΘ θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 7.700.000 ευρώ, μαζί με τις απαλλοτριώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ο εν λόγω σχεδιασμός αφορά και στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (που θα περιλαμβάνει και Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των Νομών Έβρου και Ροδόπης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παραπάνω έργα θα δημιουργήσουν 70 νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...