Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις μελών διεθνούς σπείρας διακίνησης μεταναστών

Καταλύτης αποδείχθηκε ο θάνατος δύο Αφγανών τον Ιούνιο του 2012 σε λιμάνι της Ιταλίας - Η σπείρα διέθετε ειδικά μετασκευασμένο λεωφορείο για να μεταφέρει σε κρύπτες τους μετανάστες προς 1.000 ευρώ το άτομο


Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν τρία μέλη της, ανάμεσά τους και ένας 62χρονος που θεωρείται ηγετικό στέλεχος, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος άλλων 30 ατόμων.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Europol.

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιούνιο του 2012 όταν σε λιμάνι της Ιταλίας εντοπίστηκε τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε 17 μη νόμιμους μετανάστες, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν νεκροί. Τότε για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 40 και 44 ετών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Ιταλίας.

Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη συνολικά τριών ανδρών στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τον 62χρονο που θεωρείται ότι διαδραμάτιζε ηγετικό ρόλο, συνελήφθησαν άλλοι δύο, ηλικίας 21 και 54 ετών.

Η οργάνωση, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία καθοδηγούνταν από τον 62χρονο, διέθετε λεωφορείο το οποίο είχε υποστεί τροποποιήσεις με κατασκευή ειδικών κρυπτών για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Προκειμένου μάλιστα η όλη επιχείρηση να μοιάζει με εκδρομικό ταξίδι, η οργάνωση χρησιμοποιούσε εικονικούς πελάτες- συνεργούς, οι οποίοι συμμετείχαν έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η οργάνωση αποκόμιζε 1.000 ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...