Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη : Με εργαζόμενους της ΕΛΒΟ συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Θεσσαλονίκη : Με τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων της ΕΛΒΟ και τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέδο (Pablo Cesar Groux Canedo), είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που κάνουν προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρία στον «θάνατο» και στην απόλυση οι 360 εργαζόμενοι σε αυτήν. Ο κ. Τσίπρας τούς παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικών βιομηχανιών και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, γιατί είναι επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για την κυριαρχία της χώρας.

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα- Π. Κανέδο

Ο υπουργός Πολιτισμών της Βολιβίας μετέφερε στον κ. Τσίπρα το ενδιαφέρον του Προέδρου της χώρας του, Έβο Μοράλες, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συζήτησαν, επίσης, για τα κινήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, και την εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία, που απέτυχε πλήρως γι αυτό και εγκαταλείφθηκε.

Ο Βολιβιανός υπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων SOSτε το νερό, για συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...