Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, συγκέντρωση εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4η ΥΠΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τετράωρης στάσης εργασίας στα νοσοκομεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα.

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του Παναγία - στους οποίους κοινοποιήθηκε, χτες, ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα - στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου.

Παναγία: κλειστόν λόγω διαθεσιμότητας

"Πέφτει η αυλαία για το Παναγία. Από χτες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 170 άτομα, γιατροί νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Εξαιρέθηκαν μόνο 10 αποκλειστικοί γιατροί, ενώ οι τραυματιοφορείς και το διοικητικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι που γράφτηκαν στο σωματείο εργαζομένων του Άγιος Παύλος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα κριθούν μελλοντικά υπεράριθμοι και ότι δεν θα τεθούν και αυτοί σε διαθεσιμότητα» ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παναγία Ελένη Μπακιρλή, τονίζοντας ότι η κοινοποίηση της διαθεσιμότητας δεν επιδόθηκε νομότυπα και επομένως οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να μείνουν στις θέσεις τους.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί προπηλακισμού του δικαστικού επιμελητή, που επέδωσε τις διαθεσιμότητες, η κ. Μπακιρλή δήλωσε ότι δεν προπηλακίστηκε κανείς και ότι αυτά προέρχονται από ψευδείς δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Παύλος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι, με την πολιτική που ακολουθείται από το υπουργείο Υγείας, οι ασθενείς θα αναγκαστούν να περιμένουν 8-10 μήνες για να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ η αναμονή για να χειρουργηθούν θα φτάσει τα δύο χρόνια.

Οι εργαζόμενοι του Παναγία είχαν στον πλευρό τους εκπροσώπους αναπήρων, τη βουλευτή του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Νίκο Σαμανίδη. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι του Παναγία πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Κλείνουν 200 - 250 κλίνες

"Κλείνουν 200 - 250 κλίνες σε όλη τη Θεσσαλονίκη, κλινικές συγχωνεύονται,ο κόσμος θα μείνει χωρίς κρεβάτια σε ράντζα. Όλα αυτά γίνονται στο πόδι, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πρόληψη, χωρίς καμία πρόβλεψη για το πού θα πάει ο πάσχων συνάνθρωπος» ανέφερε ο πρόεδρος γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτης Τουχτίδης, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά στην 3η και 4η ΥΠΕ.

"Οι ασθενείς μεταφέρονται σε κλίνες που ήδη λειτουργούν, δεν ανοίγει κάτι καινούργιο. Η παρεχόμενη υγεία σίγουρα συρρικνώνεται - θα υπάρξει πρόβλημα με τις πληρότητες των νοσοκομείων, που ήδη είναι αρκετά ψηλά. Όταν το προσωπικό μεταφέρεται με μόνο κριτήριο τη γειτνίαση με το όμορο νοσοκομείο και όχι εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, θα προκύψουν προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Τουχτίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...