Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Βαρβιτσιώτης: "Αξιοποίηση και αναβάθμιση του λιμένα της Θεσσαλονίκης"


Στα γραφεία του ΟΛΘ Α. Ε. βρέθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου και συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση και αναβάθμιση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός ΥΝΑ αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη λειτουργία του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με γνώμονα τα δημοσιονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τη χώρα.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι αποκρατικοποιήσεις για την τόνωση των δημοσίων εσόδων και αναφέρθηκε στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής για τους οργανισμούς λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

"Τα δυο λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναστροφής του επενδυτικού κλίματος προς τη χώρα μας και πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την αποκρατικοποίηση τους, προς όφελος όλης της κοινωνίας", ανέφερε και συμπλήρωσε: "Είμαι εδώ για να αφουγκραστώ την τοπική κοινωνία και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε αυτό να το επιτύχουμε καλύτερα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ Α.Ε Κωνσταντίνος Παπαϊώαννου, τα μέλη Δ.Σ Χριστόδουλος Αντωνιάδης και Γιώργος Δημαρέλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...