Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Θεσσαλονίκη:Σε ιδιώτες η διαχείριση των σκουπιδιών;


Πρόταση να δώσει σε ιδιώτες τη λειτουργία των σημαντικότερων έργων διαχείρισης των σκουπιδιών του νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.
Αιτία είναι η απόφαση του ΑΣΕΠ να μην εγκρίνει καμιά ανανέωση συμβάσεων στο Σύνδεσμο. Οι 185 συμβασιούχοι είναι αυτοί που λειτουργούν το σύνολο των συγκεκριμένων έργων και από 1 Σεπτεμβρίου 2010 λήγουν οι συμβάσεις τους!
«Αλλη λύση δεν έχουμε. Αν επιμείνει το ΑΣΕΠ να μην εγκρίνει τις συμβάσεις, κανένα από τα έργα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι συμβασιούχοι του Συνδέσμου είναι εξειδικευμένο προσωπικό. Το πρόβλημα μάλιστα θα επιδεινωθεί με την ολοκλήρωση του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην Ευκαρπία, όπου θα πρέπει να απασχοληθούν 65 άτομα. Το ΑΣΕΠ χωρίς καμιά λογική επιμένει στη μη έγκριση ανανέωσης των συμβάσεων. Ας αποφασίσουν λοιπόν πώς θέλουν να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, οι μονάδες βιοαερίου (Ταγαράδες, Μαυροράχη), τα τρία περιβαλλοντικά πάρκα (Δερβένι, Θέρμη, Ταγαράδες) και το πρόγραμμα ανακύκλωσης», δήλωσε ο κ. Ζουρνάς.
Στο Σύνδεσμο εργάζονται 115 μόνιμοι και 185 συμβασιούχοι. Οι συμβάσεις των τελευταίων λήγουν την 31η Αυγούστου. Ο Σύνδεσμος κατέθεσε το αίτημά του για την έγκριση περισσότερων των 200 συμβάσεων, ώστε ακόμη και με περικοπή του 30% να έχει επαρκές προσωπικό για τη λειτουργία των έργων. Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και το επιπλέον προσωπικό για τη λειτουργία του κανείς δεν ξέρει πώς θα βρεθεί.
Το ΑΣΕΠ, ενώ ενέκρινε συμβάσεις σε όλους τους συνδέσμους της χώρας, δεν ενέκρινε καμιά θέση του ΣΟΤΑΝΘ. Ο κ. Ζουρνάς επισήμανε πως οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη των πολιτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Σε περίπτωση που δε γίνει κάτι, από την 1η Σεπτεμβρίου παύει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και θα μετατραπεί σε χωματερή, ενώ και όλα τα άλλα έργα διαχείρισης τινάζονται στον αέρα. Μετά θα αρχίσουν τα πρόστιμα και η ΕΕ θα ζητήσει πίσω τα χρήματα για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα», δήλωσε ο κ. Ζουρνάς.
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...