Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΤΕΙ-Θ: Στη διάθεση της ΔΕΘ ο χώρος στη Σίνδο, για μετεγκατάσταση


Στη διάθεση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θέτει ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, Παύλος Καρακολτσίδης, έκταση 450 έως 600 στρεμμάτων προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί η ΔΕΘ.

«Η έκταση αυτή είναι στη διάθεση της ΔΕΘ προκειμένου να μετακινηθεί ακόμη και αύριο. Το ΤΕΙ δεν είναι "ανάχωμα" στις προσπάθειες μετεγκατάστασης. Υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες εκτάσεις στην περιοχή, η διάθεση των οποίων μπορεί να συζητηθεί στη συνέχεια», σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Εχεδώρου Σπύρο Σταματάκη, ο οποίος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ΤΕΙ για το θέμα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει διαθέσει ήδη το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις διαδικασίες της μετεγκατάστασης, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αναπροσαρμογή της μελέτης που προέβλεπε τη φιλοξενία της διεθνούς έκθεσης EXPO 2008 στην περιοχή.

Παράλληλα, δήμος και ΤΕΙ συνεργάζονται σε θέματα εξυπηρέτησης των φοιτητών του Τεχνολογικού Ιδρύματος. Ήδη, έχει αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών που διαμένουν στη Σίνδο, ενώ έχει δρομολογηθεί από το δήμο λεωφορείο που συνδέει την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη με τα ΤΕΙ, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι σπουδαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...