Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Πράσινο φως» για δύο έργα-ανάσα, στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Τη θετική της γνωμοδότηση έδωσε σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων... δύο έργων κυκλοφοριακής αναβάθμισης της περιφερειακής οδού.

Το πρώτο έργο αφορά στη δυτική πλευρά της περιφερειακής οδού, από την ΠΑΘΕ μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Στο διάστημα αυτό, όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθούν πέντε ανισόπεδοι κόμβοι στα σημεία του κόμβου Κ14 και των οδών Λαγκαδά, Μακρυγιάννη, Μαιάνδρου και 3ης Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία λωρίδων εκτάκτου ανάγκης στην περιφερειακή οδό και την ανακατασκευή της γέφυρας του Πανοράματος.

Όπως επισήμανε η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννα Τζάκη, τα έργα αυτά έχουν τεράστια σημασία για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό. Ιδιαίτερα για την κατασκευή των πέντε ανισόπεδων κόμβων σχολίασε ότι είναι ένα μεγάλο έργο που θα ξεμπλοκάρει ιδιαίτερα την κίνηση, αφαιρώντας τα φανάρια από τη ροή κυκλοφορίας της περιφερειακής οδού προς τα δυτικά. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι η Μητροπολιτική Επιτροπή πρόσθεσε στους περιβαλλοντικούς όρους την ανάγκη πρόβλεψης για τη δημιουργία διελεύσεων πεζών, καθώς οι περιοχές όπου θα γίνουν οι κόμβοι γνωρίζουν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, η γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής θα σταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δηλαδή την αρχή που θα δρομολογήσει, στη συνέχεια, την περιβαλλοντική αδειοδότηση των παραπάνω έργων.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...