Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ Κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ –ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ

Ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξει η Κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Προ τριμήνου και μετά τις δηλώσεις της ηγεσίας των ΗΠΑ ότι είναι υπέρ της «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου και κάθε άλλης χώρας», είχα καλέσει τον τότε Πρωθυπουργό και την τότε Κυβέρνηση να προχωρήσουν ΑΜΕΣΩΣ στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ, μια ενέργεια που θα λύσει και τα οικονομικά και τα Εθνικά μας προβλήματα.

Είχα συγχρόνως υπενθυμίσει ότι όταν δεν κάνεις χρήση των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, τότε τα δικαιώματά σου κάθε μέρα αποδυναμώνονται και τελικά δεν μπορείς να τα ασκήσεις, όπως ακριβώς έχει συμβεί με την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα 12 μίλια.

Σήμερα έχουμε ένα νέο Πρωθυπουργό και μία νέα Κυβέρνηση η οποία μάλιστα στηρίζεται από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα.

Βεβαίως αυτή η Κυβέρνηση – όπως σωστά παρατήρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Άντ.Σαμαράς – δεν είναι ορθό να προσπαθήσει να επιλύσει μεγάλα Εθνικά θέματα που απασχολούν επί δεκαετίες την Πατρίδα μας όπως είναι τα Ελληνοτουρκικά, το θέμα των Σκοπίων κ.λ.π.

Πιστεύω όμως ότι με την σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την σημερινή Κυβέρνηση, είναι τελείως απαραίτητο να μη χάσουμε την ευκαιρία για το υψίστης σημασίας θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ. Γιατί όπως ανέφερα παραπάνω μετά από ένα χρόνο θα είναι ίσως πολύ αργά.

Εμπρός λοιπόν κ.Πρωθυπουργέ. Αναλάβετε πρωτοβουλίες.

Προχωρήστε στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ. Μη φοβάσθε!

Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία.

Μόνο αυτό να κάνετε, θα περάσετε στην Ελληνική ιστορία σαν επιτυχημένος Πρωθυπουργός!»

Vassilis Papageorgopoulos
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...