Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: «Όχι» σε νέους φόρους και μειώσεις μισθών - συντάξεων

Διαρθρωτικές αλλαγές και όχι αύξηση της φορολογίας και περικοπή μισθών και συντάξεων ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη... από τη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι, όπως είπε και στην τρόικα, είναι αδύνατον πλέον να υπάρξουν νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων και περισσότερης φορολόγησης των Ελλήνων.

«Το αντίθετο πρέπει να γίνει. Να μειωθεί η φορολογία για να μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε η κα Μπακογιάννη και επανέλαβε πως είναι βέβαιο ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές.

Εντωμεταξύ σε συνέντευξή της στο διαδίκτυο η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. επιτέθηκε σε όσους συγκρίνουν την Ελλάδα με τη Αργεντινή ξεκαθαρίζοντας ότι η οποιαδήποτε επαναφορά στη δραχμή είναι καταστροφή.

«Ακούω διάφορα για την Αργεντινή. Μα είναι η χώρα που ταΐζει όλη την Αμερική με κρέας με τεράστια παραγωγή και αυτάρκεια. Εμείς δεν παράγουμε, άρα εισάγουμε. Φαντάζεστε τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και το μέσο νοικοκυριό να μην υπάρχουν φάρμακα, ενέργεια, κρέας;

Άκουσα προχθές έναν γνωστό καθηγητή να μας κάνει μάθημα και να μας λέει ότι το κακό θα είναι για ένα χρόνο. Δεν έρχεται αυτός που ζει στο Λονδίνο να ζήσει εδώ αυτόν τον ‘ένα χρόνο’ και να μας πει και εμάς πως η μαμά θα ταΐζει τα παιδιά της;», είπε συγκεκριμένα.

Επίσης μίλησε και για τη Ν.Δ. αναφέροντας ότι δεν είναι το κόμμα που η ίδια υπηρέτησε.

«Στο τελευταίο συνέδριο με τον Καραμανλή έγιναν πολλές ανατροπές. Εισαγάγαμε την αιρετή περιφέρεια και άλλα. Σήμερα όλα αυτά δεν υπάρχουν», συνέχισε σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς αρνείται επισήμως ότι είναι πολυτασικό κόμμα.

«Μα βεβαίως δεν είναι πολυτασικό με βάση το καταστατικό του, είναι όμως με βάση τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία ωστόσο έχει καταστεί πια άγνωστη λέξη. Υπάρχει ένας διάχυτος πανικός και φόβος. Και τους ανθρώπους που τώρα κάνουν κουμάντο και μιλούν για λογαριασμό της Ν.Δ. κανείς δεν τους ήξερε μέχρι πρόσφατα.

Είναι άνθρωποι που κανείς δεν έχει εκλέξει», συμπλήρωσε και εξέφρασε τη θλίψη της καθώς εξήγησε ότι «δεν σβήνονται μονοκοντυλιά 20 χρόνια αγώνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...