Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη για κακούργημα, σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

English: Mayor of Thessaloniki and former trac...
Image via Wikipedia
Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Για την ίδια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων. Για το σκέλος που αφορά το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης.
Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.
Πιο αναλυτικά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 6 εκατ. και 870.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.
Οι παραπάνω, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να απολογηθούν για την εν λόγω υπόθεση στον γ΄ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, κατά την ανωμοτί εξέτασή τους σε προανακριτικό στάδιο, φέρεται να είπαν ότι πρόκειται για τους «κόπους μιας ζωής», ενώ έκαναν, παράλληλα, λόγο για καταθέσεις που προέρχονται από επενδύσεις.
Αντιθέτως, καμία ποινική διαδικασία δεν κινήθηκε για τους άλλους δύο πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών που εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση υπεξαίρεσης, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Αναστάσιο Γερογιάννη, καθώς δεν βρέθηκε κάτι «μεμπτό» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης, στο όνομά του οποίου εντοπίστηκαν τραπεζικές καταθέσεις και στοιχηματικά κέρδη ύψους 3.500.000 ευρώ. Ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας παραμένει προφυλακισμένος από το Μάιο του 2010 στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.
Να σημειωθεί ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, θα υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας που πραγματοποίησε την έρευνα αγγίζει τα 51,4 εκατ. ευρώ.
Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσίευσε, αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Μιχ. Λεμούσια, ο οποίος συμπλήρωσε το 6μηνο της προφυλάκισης. aggelioforos.gr
Παπαγεωργόπουλος: "Η σκευωρία δεν θα περάσει"

Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με δημοσιεύματα στις εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΕΘΝΟΣ έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

«Αυτοί που έφταναν στα 51,4 εκ. ευρώ τα υπεξαιρεθέντα στο ΔΘ και προσπαθούσαν για λόγους μικροκομματικούς να εμπλέξουν την «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου», έπεσαν με χθεσινά και σημερινά τους δημοσιεύματα στις 800.000 ευρώ που «σύμφωνα με πληροφορίες» δήθεν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά μου κατά τα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου, και προεξοφλούν τις επόμενες κινήσεις του Εισαγγελέα!…

Τι κρύβεται αλήθεια πίσω από την πρωτοφανή αυτή προσπάθεια ενοχοποίησης της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», ότι δηλαδή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τέσσερις Αντιδήμαρχοι και ένας Γενικός Γραμματέας που εκλέχθηκαν το 1999 με την ΝΔ συνεργάστηκαν δήθεν με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – το οποίο παραδέχθηκε τις πράξεις του – για να… υπεξαιρέσουν χρήματα του ΔΘ , όταν η υπεξαίρεση ξεκίνησε σύμφωνα με την έρευνα της εφορίας έξι ολόκληρα χρόνια πριν αναλάβει η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου»;

Είναι πλέον φανερό ότι πέρα από την πολιτική στόχευση κάποιοι αναπτύσσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κυρίως ένοχο – τον οποίο έχω μηνύσει εδώ και 4 χρόνια – και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τον εντάξουν σε νόμο οποίος ψηφίστηκε μετά την σύλληψή του και προβλέπει ότι αν ενοχοποιήσει πολιτικούς του προϊσταμένους, τότε μειώνεται κατακόρυφα η ποινή του!… Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει την Ελληνική Δικαιοσύνη.Η σκευωρία δεν θα περάσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...