Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Και νέα κατάληψη της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης από συμβασιούχους

Νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, διακόπτοντας για τρίτη συνεχή φορά τις εργασίες της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται πως οι συμβασιούχοι είχαν διακόψει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόσο την περασμένη Δευτέρα, όσο και την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας από τη διοίκηση να τους δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ήρθε σε συνεννόηση με τους συμβασιούχους, ζητώντας -σε ένδειξη καλής θέλησης- να αφήσουν να συζητηθούν τα τρέχοντα και επείγοντα θέματα που υπήρχαν στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.
Στη συνέχεια, τέθηκε προς συζήτηση το θέμα των συμβασιούχων με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να επιμένουν προς πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους τα έγγραφα που απαιτούνται και η δικαιοσύνη να είναι αυτή που θα αποφασίσει για το μέλλον τους.
«Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει τα χαρτιά που ζητάνε οι συμβασιούχοι. Δεν μπορεί ο δήμος να οργανώσει την καθαριότητα με βάση τις δικαστικές αποφάσεις. Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τόσο προσωπικό», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών 

Εν τω μεταξύ, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τη νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας. Επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά κατάληψη της αίθουσας που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν εκ νέου οι εργασίες της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Την διενέργεια της προκαταρκτικής, με τον χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κατσή, ύστερα από σχετική έγγραφη ενημέρωση για τη νεότερη αυτή εξέλιξη που τής παρέσχε ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα ανατέθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και το αδίκημα που θα διερευνηθεί είναι αυτό της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας.
Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι ζητούν από τη διοίκηση του δήμου να τους δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν, μέσω της δικαστικής οδού, την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...