Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πολύγυρος: Είχαν "ρημάξει" τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού

"Χρυσές" δουλειές με την πώληση χαλκού που "ξήλωναν" από κολώνες ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, έκαναν δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν σε καρτέρι που τους έστησαν αστυνομικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, ενός 33χρονου κι ενός 34χρονου, βρέθηκαν επτά καλώδια υψηλής τάσης, συνολικού μήκους 175 μέτρων, τα οποία είχαν κλέψει από φρεάτια που βρίσκονται στην βάση στύλων φωτισμού στο παραπάνω οδικό δίκτυο και ειδικότερα στο ύψος της γέφυρας της Ποτίδαιας.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά τον περασμένο Οκτώβριο οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κλέψει άλλες τέσσερις φορές από το ίδιο σημείο καλώδια, τα οποία, αφού μετέφεραν σε εγκαταλειμμένο μαντρί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έβγαζαν τον χαλκό, τον οποίο πούλησαν προς 4,10 ευρώ το κιλό σε μάντρες εμπορίας παλιών αντικειμένων.

Εξάλλου, ο 34χρονος φέρεται, είτε μόνος του είτε με άγνωστο συνεργό του, να έκλεψε κατά τον τελευταίο χρόνο σε άλλες οκτώ περιπτώσεις, καλώδια από κολώνες φωτισμού κατά μήκος του ίδιου οδικού δικτύου
και σε μία ακόμη περίπτωση από χώρο στάθμευσης γηπέδου στη Θεσσαλονίκη.

Η συνολική ζημιά που προκάλεσαν υπολογίζεται σε 90.000 ευρώ.

Εξάλλου, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τις μάντρες με τις οποίες συνεργάζονταν οι δράστες και βρήκαν σε μία απ' αυτές, επτά κιλά καλώδια χαλκού σε κουλούρες, για τις οποίες δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς.

Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος των ιδιοκτητών των δύο παραπάνω επιχειρήσεων, ενός 48χρονου κι ενός 63χρονου, όπως και σε βάρος ενός 26χρονου που εργάζεται ως υπεύθυνος σε μία εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...