Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στην «ΑΓΝΟ» ζητούν 1,8 εκατ. από την «Κολιός»

Συντηρητική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 2 εκατ. ευρώ από την περιουσία της εταιρείας «Κολιός», βασικής μετόχου της «ΑΓΝΟ», ζητούν 60 εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας που διεκδικούν μισθούς διαθεσιμότητας, επίσχεσης εργασίας και δεδουλευμένα.


Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διεκδικούν την καταβολή όλων των παραπάνω μισθών από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο 2013, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.


Η υπόθεση συζητήθηκε χθες το πρωί και στο δικαστήριο κατέθεσαν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών. Η επιχείρηση ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την παραγωγική διαδικασία και ευθύνονται για τη μη λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας ενώ οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους αλλά δεν τους δίνεται παραγωγικό αντικείμενο.

Επίσης επισήμαναν ότι οι δύο εταιρείες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, καθώς η «Κολιός» κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» και ότι οι εργαζόμενοι παρείχαν εργασίες και στις δύο εταιρείες.

Η «ΑΓΝΟ» υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, το οποίο έχει απορριφθεί και σε δεύτερο βαθμό. Τα χρέη της αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων τα 13,5 εκατ. αφορούν τη μητρική «Κολιός», τα 17,5 παλαιά δάνεια της ΑΤΕ που δεν εξυπηρετούνται και τα 3,5 εκατ. ευρώ οφειλές σε εργαζομένους και ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...