Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έκαναν οι Βούλγαροι

Θετικά είναι τα "μηνύματα" της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας (ΒΝΤ), επικαλούμενη στοιχεία της συνοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας, μόνο για τα Χριστούγεννα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πέρασαν 49.000 ΙΧ με 152.000 επιβάτες από και προς τις δύο χώρες (Ελλάδα - Βουλγαρία).


Οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε "εγρήγορση" προκειμένου να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες που αναμένεται να ταξιδέψουν για την Πρωτοχρονιά.

Στο μεταξύ, "παραδοσιακοί" είναι και οι προορισμοί που επιλέγουν Έλληνες και Βούλγαροι, αντίστοιχα για τα ταξίδια την περίοδο των εορτών που πραγματοποιούν στη γειτονική χώρα.

Το "Μπόροβετς", το "Παμπόροβο" και τα άλλα χιονοδρομικά κέντρα στη νότια - κυρίως - Βουλγαρία αναμένεται να γεμίσουν και φέτος με τουριστικά λεωφορεία και ΙΧ με ελληνικές πινακίδες.

Ξενοδόχοι της περιοχής του Μπάνσκο δήλωσαν - σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης- ότι, στο χειμερινό θέρετρο έχουν κάνει κράτηση για την Πρωτοχρονιά πέντε χιλιάδες Έλληνες.

Όμως, ο μεγάλος καημός των ξενοδόχων και των σκιέρ είναι οι "ανοιξιάτικες" θερμοκρασίες και η έλλειψη χιονιού, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις παραγωγής τεχνητού χιονιού να δουλεύουν μέρα νύχτα για να καλύψουν τις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων.

Από την πλευρά τους, οι Βούλγαροι παραμένουν "πιστοί" στη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και σε άλλα μέρη- κατά κύριο λόγο -της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα υποδεχτούν το Νέο Έτος πολλοί κάτοικοι της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...