Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απειλείται με μαρασμό

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μοναδικό κρατικό ωδείο της χώρας, παρέχοντας πολύ υψηλού επιπέδου μουσική παιδεία στους σπουδαστές του. Η προσφορά του είναι πολύ σημαντική, αφού από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχουν περάσει διεθνούς βεληνεκούς παιδαγωγοί και καλλιτέχνες , καθώς επίσης πολλοί σπουδαστές του διέπρεψαν με την καλλιτεχνική και παιδαγωγική τους παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ.κ. Π. Γερουλάνο και Α. Διαμαντοπούλου αντίστοιχα, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, καταδεικνύει το γεγονός ότι σήμερα το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, με πιο σημαντικό από όλα τη διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, γεγονός το οποίο συνδέεται άμεσα με την έλλειψη διδακτικού προσωπικού καθώς και με την αδυναμία κάλυψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική του αποστολή.

Όπως τονίζει στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης, το Ωδείο «λειτουργεί με το μισό προσωπικό, με τους μόνιμους καθηγητές και τους καθηγητές αορίστου χρόνου, οι οποίοι εδώ και δώδεκα περίπου μήνες παραμένουν απλήρωτοι ενώ οι συμβάσεις των καθηγητών ορισμένου χρόνου (καλύπτουν το 90% των εκπαιδευτικών αναγκών) έχουν λήξει».

Επιπροσθέτως, «πολλά είναι και τα λειτουργικά προβλήματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, το οποίο δεν έχει αποσαφηνιστεί και η αδυναμία αποπληρωμής βασικών εξόδων (ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο), τα οποία το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του».
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Π. Γερουλάνος και Α. Διαμαντοπούλου αν προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή και εύρυθμη λειτουργία του ΚΩΘ, αν εξετάζουν τη λήψη μέτρων, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους και παράλληλα να ενισχυθεί το διδακτικό έργο του Ωδείου, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...