Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Καλαφάτης: Συμφωνία αρχών και στόχων με τους πολίτες

Πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλονικείς να «γράψουν μαζί ένα καινούργιο κεφάλαιο στην πολύχρονη ιστορία της πόλης», απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης, στην πρώτη του δημόσια εκδήλωση, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.


Ο κ. Καλαφάτης παρουσίασε το όνομα της παράταξης «Εν τάξει Θεσσαλονίκη» και μια συμφωνία αρχών και στόχων με τους πολίτες.


Χωρίς να κατονομάσει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη άφησε αιχμές εναντίον του λέγοντας πως ο δήμαρχος πρέπει να αξιολογείται με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και όχι την εικόνα.

«Πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, να μην επενδύει στην πρόκληση, να αθροίζει και όχι να αφαιρεί δυνάμεις, να συνθέτει απόψεις.

»Να είναι αξιοπρεπής, να παράγει έργο και όχι να περνάει ο χρόνος και να μιλάει μόνο, να χαιρετάει κόσμο και να εμφανίζεται στις τηλεοράσεις. Να σέβεται τους κανόνες διαφάνειας στη δημοτική αρχή.

Ο κ. Καλαφάτης αναγνώρισε πως ο κόσμος έχει κουραστεί από τους πολιτικούς και το τελευταίο που θέλει είναι να ακούσει τους υποψήφιους να μιλούν γενικά και αόριστα».

Για τον εαυτό του είπε: Σας κοιτάζω στα μάτια. Εχω συγκεκριμένες απόψεις. Δεν λέω πολλά. Κάνω πράγματα και παρουσιάζω τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων».

Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει με σύνθεση δυνάμεων, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι ψηφίζει ο καθένας και με αίσθηση της ευθύνης του, μακριά από παιχνίδια αποποίησης ευθυνών του τύπου «εγώ δεν φταίω».

Κάλεσε τους πολίτες σε ένα «όμορφο ταξίδι», μια «ελκυστική πορεία» και τόνισε πως οι στόχοι του αφορούν τρεις μεγάλους τομείς. Τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία της πόλης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

-Τη θωράκιση της αξιοπρέπειας της Θεσσαλονίκης, από κάθε τι που τραυματίζει την ιστορία, τη φυσιογνωμία, τους ανθρώπους της.

- Την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας.

-Την αρμονική συνύπαρξη απόψεων και προτάσεων.

-Τον απόλυτο σεβασμό στους θεσπισμένους κανόνες, που θωρακίζουν τη διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή της διοίκησης με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Την αποτύπωση μιας καθαρής πόλης σε κάθε γειτονιά και όχι μόνο σε δρόμους «βιτρίνες» του κέντρου.

-Την αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση.

-Την ανάδειξη μιας ανθρώπινης πόλης, με μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

-Την έμπρακτη ενίσχυση του «ευ ζην» στη Θεσσαλονίκη.

-Τη στήριξη εθελοντικών κινημάτων σε οργανωμένη βάση με δομή, διαδικασίες και συγκεκριμένη στόχευση.
-Το μητροπολιτικό μοντέλο οργάνωσης της πόλης.

-Την ανάδειξη φορέων «αιχμής», όπως το λιμάνι, η ΔΕΘ, τα Πανεπιστήμια και οι φορείς καινοτομίας. -Την προώθηση μιας «έξυπνης Θεσσαλονίκης».

-Την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της ουσιαστικής ευταξίας στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...