Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη!

Η Δημοτική κίνηση Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Ποτέ ξανά φασισμός - Ανακοίνωση για 71 χρόνια από την εξόντωση των Εβραίων της Θεσ/νίκης - Όλες και όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη!


Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από τότε που οι ναζιστικές αρχές κατοχής στη Θεσσαλονίκη έστειλαν 50.000 εβραίους συμπολίτες μας στο Άουσβιτς, το μεγαλύτερο κέντρο εξόντωσης στην Ευρώπη του Χίτλερ. Εκεί βρήκαν τραγικό θάνατο περίπου 1000000 εβραίοι, 21.000 Τσιγγάνοι, 75.000 Πολωνοί αντιστασιακοί, 15.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου, καθώς και χιλιάδες ομοφυλόφιλοι, μάρτυρες του Ιεχωβά, ανάπηροι και πάσχοντες από ανίατες ασθένειες. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ρατσιστικού οράματος των ναζί για μια «φυλετικά καθαρή» Ευρώπη. Σ

υνεργοί σ’ αυτό το έγκλημα ήταν οι ντόπιοι συνεργάτες των ναζί, όπως τα τάγματα ασφαλείας που διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στην εξόντωση των ελλήνων εβραίων αλλά και στις σφαγές πολιτών (Χορτιάτης, μπλόκο της Καλαμαριάς). Οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες ανταμείφθηκαν με τις περιουσίες των ανθρώπων που εξοντώθηκαν στο Άουσβιτς και μετά τον πόλεμο όχι μόνο τις διατήρησαν αλλά και επιβραβεύτηκαν ως «εθνικόφρονες».
Σήμερα, ο εφιάλτης του ναζισμού απειλεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Οι χρυσαυγίτες απόγονοι εκείνων που ορκίζονταν «αιωνίαν πίστην στον φύρερ του γερμανικού λαού Αδόλφο Χίτλερ», δολοφονούν μετανάστες και αγωνιστές, όπως ο Σ. Λουκμάν και ο Π. Φύσσας. Οι ναζί παριστάνουν τους “αντιμνημονιακούς πατριώτες που αντιστέκονται στη γερμανική κατοχή”, ενώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μισθοφόροι των αφεντικών τους, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Θρασύδειλοι φονιάδες, σαν τους «τσολιάδες» που πετούσαν τα φέσια τους όταν καίγονταν οι συνοικισμοί έχοντας τις πλάτες των Ες-Ες. Το μεγαλύτερο άλλοθι βέβαια τους το προσφέρει η ίδια η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που στοχοποιεί τους μετανάστες δημιουργώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης και οργανώνοντας πογκρόμ, όπως η επιχείρηση «Ξένιος Δίας». Αυτοί που έχουν βυθίσει τον κόσμο στην ανεργία και τη φτώχεια, θέλουν να μας πείσουν ότι για την κρίση δεν ευθύνεται το σύστημα και οι πολιτικές τους αλλά οι μετανάστες!
 Θα τους σταματήσουμε! Μαζικά, αποφασιστικά, συνεχίζουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς. Και ταυτόχρονα δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού απέναντι στα Μνημόνια. Όλες και όλοι στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου. Μαζί με τον κόσμο που θα διαδηλώνει την ίδια μέρα από τη Ν. Υόρκη μέχρι το Παρίσι να στείλουμε τους ναζί στους υπονόμους της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...