Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νικολόπουλος: «Ξεκινάμε από την Θεσσαλονίκη την μάχη των Ευρωεκλογών»

«Ξεκινάμε από την Θεσσαλονίκη την μάχη των Ευρωεκλογών» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος σε ομιλία του και επεσήμανε:


"Καλώς ορίσατε στη σημερινή μας συνάντηση και καλώς σας βρήκα, εδώ, στην πόλη σας, η οποία κάθε χρόνος που περνάει αφήνει πάνω της ολοένα και περισσότερα και πιο βαθιά τα μνημονιακά «χτυπήματα».

Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω αυτό κατά την διάρκεια των συναντήσεών μου, χθες και σήμερα, με φορείς και εκπροσώπους συλλογικών και επαγγελματικών οργανώσεων στην πόλη και κυρίως, κατά την επίσκεψη που ο ίδιος έκανα  στο εμπορικό κέντρο, συνομιλώντας με εμπόρους, επιχειρηματίες και πολίτες.


Και δυστυχώς, την κατάντια που διαπίστωσα στην Θεσσαλονίκη, την βλέπω πια φίλες και φίλοι σε όλη την χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά είναι πολύ έντονη πλέον ακόμα και στις μικρές κοινωνίες της υπαίθρου, οι οποίες – θεωρητικά – είχαν μεγαλύτερες «αντοχές» και «ανοχές» σε σχέση με τις αστικές κοινωνίες, οι οποίες έχουν πληγεί ανελέητα από τα χαράτσια, την ανεργία και την ύφεση.

Αλλά, η αλήθεια είναι ότι και αυτές οι «αντοχές» για τις οποίες σας είπα, πόσο… μπορούν να αντέξουν, όταν η μνημονιακή πολιτική όχι μόνο δεν οπισθοχωρεί, προσφέροντας ανάσες, όπως οι συγκυβερνήτες Σαμαράς και Βενιζέλος ήθελαν να λένε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά μοιάζει ολοένα και περισσότερο με οδοστρωτήρα που συνθλίβει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Εδώ και λίγο καιρό, οι ντόπιοι εντολοδόχοι της κ. Μέρκελ, εγκατέλειψαν τα…ανέκδοτα περί «success story» και άρχισαν άλλα: Έλεγε, για παράδειγμα, ο κ. Σαμαράς, ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος – που είναι μία φούσκα, αφού προέρχεται από τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού σε συνδυασμό με την στάση πληρωμών που ουσιαστικά έχει κηρύξει το κράτος – θα επιστρέψει στην κοινωνία. Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ήρθε η τρόικα να… βάλει στο χρονοντούλαπο τις υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Και όχι μόνο… Πάνω από έναν μήνα τώρα, μας έπρηζαν πάλι με τη δήθεν «κρίσιμη» διαπραγμάτευση και το δήθεν «κρίσιμο» Eurogroup και τελικά, τι έγινε; Πήγαν στο Eurogroup, πήρα… την κρύα τους και έφυγαν. «Δεχτείτε όσα λέει η τρόικα μέχρι την Κυριακή» τους είπαν, ορθά κοφτά. Και τι λέει η τρόικα; Μα, φυσικά και νέα, αβάσταχτα μέτρα…

Γιατί η πραγματική τους στόχευση είναι μία: Να δέσουν την χώρα και με νέο μνημόνιο! Μέχρι το 2020 και βλέπουμε… Αυτό θέλουν, φίλες και φίλοι, τα «γεράκια» των Βρυξελλών. Για να καταφέρουν να μετατρέψουν πλήρως την Ελλάδα σε σύγχρονη αποικία, όπου οι ιθαγενείς θα εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ιδιοκτησία και δικαιώματα, με τα παιδιά τους θα φεύγουν στο εξωτερικό ως «τρόπαια» στις προθήκες ξένων συμφερόντων, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες θα θησαυρίζουν.

Μόλις χθες, ένας Έλληνας πολιτικός κατήγγειλε δημοσίως ότι η τρόικα λειτουργεί για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων και μετατρέπει αιτήματα ιδιωτών σε δικά της αιτήματα. Ξέρετε ποιός; Όχι ο Τσίπρας, ούτε ο Νικολόπουλος… Το είπε, ο υφυπουργός Μεταφορών, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος!

Προσωπικά, καλωσορίζω λοιπόν τον συνάδελφο Μιχάλη Παπαδόπουλο στο «αντιμνημονιακά μέτωπο» και περιμένω, μετά από αυτή την δημόσια καταγγελία του, να τα βροντήξει από το υπουργείο, καταγγέλλοντας και κάθε πολιτικό που θα δεχτεί τις απαιτήσεις της τρόικας! Θα το κάνει, άραγε; Ή θα μου αφήσει και πάλι το… προνόμιο να είμαι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που τα βρόντηξε, νωρίς – νωρίς, διαπιστώνοντας την κωλοτούμπα Σαμαρά, Βενιζέλου και… Κουβέλη – για να μην ξεχνιόμαστε – στις προεκλογικές εξαγγελίες τους;

Φίλες και φίλοι,

Εγκαινιάζω σήμερα από την Θεσσαλονίκη, μία πορεία σε όλη την Ελλάδα για τις επόμενες 70 μέρες μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών του Μαΐου. Και προτού μου επιτρέψετε να αναφερθώ στην σημασία αυτών των εκλογών, αλλά και στην σημασία που έχει το ενωτικό μήνυμα που εδώ και μερικές μέρες εκπέμψαμε μαζί με τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Χρήστο Ζώη, θα ήθελα να σας μεταφέρω και ένα καλό νέο, όπως το βλέπω και το βιώνω πολύ περισσότερο στην Αθήνα και στη νότια Ελλάδα, όπου λόγω καταγωγής και κατοικίας, βρίσκομαι περισσότερο.

Οι Έλληνες, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, είναι στο πόδι! Ξεσηκώνονται παντού! Όλοι δηλώνουν ότι στις εκλογές που έρχονται θα εξαφανίσουν εκλογικά και πολιτικά εκείνους που τους κορόιδεψαν και τους μετέτρεψαν από νοικοκυραίους σε ζητιάνους ή τους ανάγκασαν να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους ή έστειλαν τα παιδιά τους στην ξενιτιά για ένα κομμάτι ψωμί.

Η αγανάκτηση πλέον χτυπάει κόκκινο και η τιμωρία των πολιτικών της φτώχειας, θα είναι σκληρή.  Νομίζω ότι το ίδιο κλίμα υπάρχει και εδώ, στην Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, σας καλώ και σας προσκαλώ και εγώ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Στις περιφερειακές εκλογές και ιδιαίτερα στις ευρωεκλογές, μην παραδώσετε ούτε μία ψήφο σε εκείνους που εκπροσωπούν την πολιτική της φτώχειας και του ξεπουλήματος της χώρας! Έχει τεράστια, ζωτική σημασία για όλους μας, στις 25 του Μάη, να μάθει όλη η Ευρώπη ότι οι Έλληνες ξαποστέλνουν το μνημόνιο από εκεί που ‘ρθε και αρνούνται άλλες άδικες θυσίες, για μία δήθεν σωτηρία, που ακόμα δεν ήρθε και ούτε θα έρθει ποτέ υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Θα το πω και διαφορετικά: Όσο τα «μεγάλα αφεντικά» βλέπουν τους Έλληνες να σκύβουν το κεφάλι και απλά να προσπαθούν να επιζήσουν, τόσο πιο ξεδιάντροποι γίνονται! Όταν όμως ο λαός θα σηκώσει ανάστημα, όλοι αυτοί θα μετατραπούν σε ποντίκια που θα ψάχνουν τρύπα να χωθούν!

Σας καλώ να σηκώσετε κεφάλι, λοιπόν. Να πείτε το «ΟΧΙ» της πραγματικής ελπίδας και να κατατροπώσετε με την ψήφο σας, αυτούς που σας μετράνε μόνο ως νούμερα και όχι ως ανθρώπους. Μεταδώστε αυτό το μήνυμα, παντού. Πείτε σε όλους, ότι η μεγάλη ώρα έρχεται.

Και αυτή την μεγάλη ώρα, όσοι στεκόμαστε απέναντι από τα μνημόνια της συμφοράς και αντιπαλεύουμε το σάπιο σύστημα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διάσπαρτοι και χωρισμένοι.

Το «φωνάζω» αυτό από την πρώτη στιγμή. Και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, από την ίδρυσή του, τονίζει την ανάγκη μιας πλατιάς και μεγάλης συμμαχίας των δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων. Γιατί, δεν γίνεται αλλιώς…

Όσο είμαστε χωρισμένοι, είμαστε αδύναμοι. Όταν ενωθούμε όμως, θα μας τρέμουν όλοι!

Ένα τέτοιο βήμα κάναμε πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Χρήστο Ζώη. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Εξάλλου, δεν μας χωρίζουν πολλά… Ανήκουμε όλοι στον χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δηλαδή την πιο μεγάλη και γνήσια λαϊκή παράταξη, που δεν αρνείται το δικαίωμα του ανθρώπου στην προσωπική προκοπή, αλλά λέει ένα κάθετο «όχι» σε ό,τιδήποτε πληγώνει την πατρίδα και τον λαό, σε ό,τιδήποτε αντίκειται στις αξίες και τις παραδόσεις, καθώς και στην ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου.

Ακόμα και πολλά να μας χώριζαν όμως, εκείνο που μας ενώνει είναι το πιο μεγάλο: Να αναχαιτίσουμε την καταστροφή της χώρας! Και αυτός ο στόχος δεν μας ενώνει μόνο με όσους ανήκουν στην κεντροδεξιά πτέρυγα, αλλά και με κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, από οποιαδήποτε ιδεολογική πτέρυγα, και με κάθε πολιτική δύναμη από το χώρο το κέντρου και της αριστεράς.

Δεν αρνούμαστε, φίλες και φίλοι, τις ιδεολογίες και τις διαφορές τους. Σήμερα όμως,  πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού έναν εθνικό κίνδυνο! Και μπροστά στους εθνικούς κινδύνους, δεν υπάρχουν κόκκινοι, πράσινοι και μπλε. Υπάρχουν μόνο Έλληνες! Και οι ιδεολογικές διαφορές μπορούν να μείνουν στην άκρη, αυτή την στιγμή. Εξάλλου, καμία ιδεολογική διαπάλη στα πλαίσια της δημοκρατίας δεν μπορεί να «ανθίσει» σε μία υπόδουλη χώρα με έναν διαλυμένο και εξουθενωμένο λαό.

Σας καλώ μαζί μου, μαζί με τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Χρήστο Ζώη λοιπόν, για την Ανατροπή! Στις εκλογές του Μαΐου, δυστυχώς, δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε απλά τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη που μπορεί καλύτερα να αντιμετωπίσει τα τοπικά ζητήματα, ούτε το… καλύτερο παιδί. Γιατί, με μνημόνιο και τα επόμενα χρόνια, δεν θα υπάρχουν… τοπικές κοινωνίες και τοπικά ζητήματα!

Και κυρίως, στις ευρωεκλογές, στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα στις Βρυξέλλες και ανοίγουμε διάπλατα τον δρόμο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Δείχνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και το σύστημα που τους στηρίζει, ότι οι μέρες τους τελείωσαν!

Όλοι μαζί για την Ανατροπή. Η Θεσσαλονίκη θα κάνει την Ανατροπή!

Σας ευχαριστώ και με τη νίκη. Καλή λευτεριά!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...