Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Μέχρι την Τούμπα θα επεκταθούν οι ποδηλατόδρομοι

Τη βόλτα τους και στην περιοχή της Τούμπας θα μπορούν να κάνουν σύντομα οι ποδηλάτες, καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου των ποδηλατοδρόμων.


Στον ήδη υπάρχοντα ποδηλατόδρομο της πόλης, μήκους 12 χιλιομέτρων, έρχονται να προστεθούν άλλα πέντε χιλιόμετρα, με βάση τη μελέτη επέκτασης του δικτύου που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για δράσεις κυκλοφορίας, Γιώργο Δημαρέλο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), προβλέπεται η σύνδεση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμου με την «Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού» (πρώην αλάνα Τούμπας) μέσω δύο διαφορετικών διαδρομών - μία με το κέντρο της πόλης και μία με τη νέα παραλία.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να επεκταθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έχει η πόλη μας. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη και να δώσουμε κίνητρα σε ένα οικολογικό μέσο μετακίνησης. Επιχειρώντας την επέκταση του ποδηλατοδρόμου κάνουμε ακόμη ένα βήμα να γίνει πιο ανθρώπινη η καθημερινότητα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας.

Οι δύο αυτές διαδρομές καθορίστηκαν με κριτήρια που αφορούσαν την ασφάλεια των ποδηλατιστών, την άνεση των χρηστών και το κόστος τόσο της απώλειας χαμένων θέσεων στάθμευσης όσο και της κατασκευής του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...