Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ιωαννίδης: «Ο Τζιτζικώστας να ξεκαθαρίσει πότε λειτουργεί ως εν ενεργεία περιφερειάρχης και πότε ως υποψήφιος»

Να τηρήσει τους κανόνες της διαφάνειας ο Απόστολος Τζιτζικώστας και να ξεκαθαρίσει πότε λειτουργεί ως εν ενεργεία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πότε ως υποψήφιος περιφερειάρχης, διότι αυτά τα δύο είναι μπερδεμένα, ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Οπως είπε δεν το κάνει αυτό για να χτυπήσει τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά για να τον «προφυλάξει» ώστε να μην δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι «κάνει προεκλογική εκστρατεία με χρήματα της Περιφέρειας ή με χρήματα που σχετίζονται με την Περιφέρεια», λέγοντας πως η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια.


«Σε δυο-τρεις μέρες αρχίζει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Θα πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο ότι τιμούμε το δημόσιο χρήμα. Κάθε παράταξη να κινηθεί με αυτό τον τρόπο, να μην δίνουμε την εντύπωση ότι το δημόσιο χρήμα δεν διακινείται όπως πρέπει. Ολοι οι συνδυασμοί οφείλουν να έχουν εκλογικά κέντρα, έσοδα από εμφανείς πόρους και να χρησιμοποιούν μέσα του συνδυασμού, όχι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την προέλευση των χρημάτων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει προεκλογική εκστρατεία υποδυόμενος τον αυτοδιοικητικό παράγοντα. Ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν διαπιστώνω τέτοιες συμπεριφορές» επισήμανε.

Για τους 26 περιφερειακούς συμβούλους, που συμμετέχουν στην παράταξη του κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι είναι «ομάδα Ψωμιάδη» και αφού σημείωσε ότι ο ίδιος αναγνωρίζει ως πετυχημένη τη διοίκηση Ψωμιάδη και τη συνέχειά της στην Κεντρική Μακεδονία επισήμανε: «Εγώ λέω ότι πρέπει να είμαστε σωστοί. Να παραλαμβάνουμε από κάποιον κάτι και να το αναγνωρίζουμε. Δεν γίνεται να μιλάμε σε συνέντευξη για "αποψωμιαδοποίηση" και την άλλη μέρα να θέλω να πάρω όλους αυτούς, όλο το υλικό που έχει ο Ψωμιάδης. Όλοι αυτοί είναι του Ψωμιάδη».

Ο κ. Ιωαννίδης άφησε αιχμή περί «πορφυρογέννητων», χωρίς να κατονομάσει τον κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας: «Εγώ ποτέ δεν ήμουν οπαδός των πορφυρογέννητων» και σε ερώτηση ποιους εννοεί απάντησε ότι εννοεί αυτούς που είναι «πορφυρογέννητοι».

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική εκστρατεία δεσμεύτηκε ότι θα κρατήσει σε υψηλό το επίπεδο την αντιπαράθεση, διότι ο πολίτης απαιτεί διαφάνεια και σοβαρότητα και είπε ότι περιμένει και από τους άλλους διεκδικητές της Περιφέρειας να κάνουν το ίδιο.

Σε ερώτηση για τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων απάντησε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε ακόμη. Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί να αναπτύξει δυναμική και να ωφεληθεί η υποψήφια που στηρίζει, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, την οποία εκτιμά πάρα πολύ. Για τον έτερο υποψήφιο τον Μάρκο Μπόλαρη είπε ότι είναι βουλευτής και προέρχεται από έναν μεγάλο νομό, όπως είναι οι Σέρρες.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο δικός μας συνδυασμός, η "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", θα κινηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτό τον αγώνα. Επιλέξαμε το όνομα αυτό για να σηματοδοτήσουμε ότι φέρνουμε στη μάχη αυτή το πάθος, την αγωνιστικότητα και τη σκληρή δουλειά για τη νίκη. Με δύναμη και αποφασιστικότητα θα κάνουμε τη Μακεδονία πρωταθλήτρια» υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών. Δήλωσε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση θα μείνει στην Περιφέρεια και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος.

Η απάντηση Τζιτζικώστα

Απάντηση στον Γιάννη Ιωαννίδη για τις αιχμές περί διαφάνειας που άφησε σε βάρος του έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστα.

«Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι σκόπιμα επιλέγουν να υψώσουν τους τόνους του προεκλογικού αγώνα για την περιφέρειά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την τακτική, που έρχεται από το παρελθόν και θυμίζει τις παλαιοκομματικές επιθέσεις της δεκαετίας του '80», επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωσή της η παράταξη Τζιτζικώστα Αλληλεγγύη.

«Πρώτα απ' όλα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα διαφάνειας και εντιμότητας. Άλλωστε, το αποδείξαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας, όλο το προηγούμενο διάστημα. Γι' αυτό, εάν ο οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή απόδειξη για το αντίθετο, τον προκαλούμε να την παρουσιάσει, αλλιώς τα όσα διαλαλεί δεξιά και αριστερά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συκοφαντίες», αναφέρει και προσθέτει:

«Δεύτερον, αντιλαμβανόμαστε το λόγο για τον οποίο κάποιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν και τα ανταλλάγματα που τους προσφέρθηκαν, παρέμειναν ενωμένοι και διεκδικούν να συνεχίσουν με το συνδυασμό της Αλληλεγγύης, το έργο που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως για κάποιους το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, και τιμούν το λόγο και την υπογραφή τους, να θεωρείται μειονέκτημα. Για όλα τα μέλη της «Αλληλεγγύης», αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Τέλος επαναλαμβάνουμε ότι ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...