Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μονή του Αγίου Ορους απειλεί με έξωση το τμήμα ΜΜΕ του ΑΠΘ

Με έξωση απειλείται το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και το συστεγαζόμενο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς η Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου στο Αγιο Ορος έστειλε εξώδικα, λόγω της μη καταβολής των ενοικίων από το πανεπιστήμιο.


Οι φοιτητικοί σύλλογοι των δύο τμημάτων κατέθεσαν στην κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών αίτημα για την επίλυση του κτιριακού τους προβλήματος.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Δημοσιογραφίας, Γρηγόρη Πασχαλίδη, η Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους δεν προχώρησε το τελευταίο έτος στην προβλεπόμενη από τον νόμο μείωση κατά 20% του ενοικίου και η διοίκηση του πανεπιστημίου σταμάτησε να καταβάλλει τα επιμίσθια εδώ και ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα, το τμήμα και οι φοιτητές του να απειλούνται σήμερα με έξωση.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το τμήμα προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ενοικίαση νέου κτιρίου από ιδιώτη και σήμερα ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών. Σε περίπτωση αξιόλογης προσφοράς, που να πληροί τις προδιαγραφές, το τμήμα θα μετακινηθεί πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, διαφορετικά το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο.

«Δεν θα υπήρχε όλη αυτή η ταλαιπωρία εάν γινόταν ένας έγκαιρος προγραμματισμός από τη διοίκηση του πανεπιστημίου πριν από τρία χρόνια. Δυστυχώς, αν και το τμήμα μας βρίσκεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα της Ευρώπης, η πρυτανεία δεν έπραξε τα δέοντα για τη λύση του προβλήματός του» δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης και σχολίασε ότι υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας του τμήματος εντός του πανεπιστημιακού campus, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα και των φοιτητών του τμήματος.

Το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στεγάζεται την τελευταία 10ετία σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Εγνατία 46, ενώ νωρίτερα φιλοξενείτο στο Μανδαλίδειο, επί της λεωφόρου Νίκης.

Οι φοιτητές ζητούν να δοθεί μόνιμη λύση στο κτιριακό πρόβλημα, που να καλύπτει τις ανάγκες τους ως προς τον αριθμό τους, τα απαραίτητα εργαστήρια και στούντιο και ως προς την εγγύτητα στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...