Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Γείτονας οργάνωσε το άγριο έγκλημα του ηλικιωμένου στη Δράμα! Στη δολοφονική ομάδα ήταν και ένας ανήλικος!

Ένας ανήλικος 17 ετών και δύο ενήλικες 27 και 37 ετών αντίστοιχα, φέρονται να είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας ενός 85χρονου που έγινε στις 12 Νοέμβριου 2013, στο Ευρύπεδο Κυργίων Δράμας.


Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 17χρονος και ο 37χρονος εντοπίστηκαν προχθές στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.


Ο άτυχος 85χρονος είχε βρεθεί μέσα στο σπίτι του, από συγγενικό του πρόσωπο, με τραύματα στο κεφάλι και δεμένα τα πόδια του.

Από την αρχική αξιολόγηση διαγνώστηκε ως κίνητρο των δραστών η ληστεία, με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά βίας, καθώς το θύμα έφερε τραύματα - μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ τα πόδια του ήταν δεμένα με κολλητική ταινία.

Παράλληλα το σπίτι είχε ερευνηθεί από τους δράστες και υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική είσοδο.

Ο γείτονας παρακολουθούσε το θύμα από καιρό και περίμενε την κατάλληλη στιγμή

Ο 37χρονος, ο οποίος ήταν γείτονας του 85χρονου, αρχικά συγκέντρωσε πληροφορίες για την οικονομική του κατάσταση και τις καθημερινές του συνήθειες. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους άλλους δύο δράστες και μαζί αποφάσισαν και σχεδίασαν τη διάπραξη ληστείας σε βάρος του ηλικιωμένου.

Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2013, ο 27χρονος και ο 17χρονος, σύμφωνα με το σχέδιο και τις υποδείξεις του 37χρονου, πήγαν στο Ευρύπεδο Δράμας, όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι του 85χρονου, το διάστημα που αυτός απουσίαζε, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι του 37χρονου και αφού εφοδιάστηκαν από αυτόν, χειρουργικά γάντια, διάφανη κολλητική ταινία και ένα πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό, ανέμεναν τον 85χρονο να επιστρέψει.

Μόλις αυτός επέστρεψε, οι δύο δράστες του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι.

Αδίστακτοι οι δράστες βασάνισαν το θύμα τους!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες φίμωσαν και ακινητοποίησαν το θύμα τους, δένοντάς του τα χέρια και τα πόδια, με κολλητική ταινία. Επιπλέον, για να του αποσπάσουν πληροφορίες για τιμαλφή και χρήματα, που έκρυβε μέσα στο σπίτι του, περιέλουσαν τα χέρια του με εύφλεκτο υγρό και συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι!

Η ιδιαιτέρα βίαιη συμπεριφορά των δραστών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 85χρονου...

Οι δράστες πήραν από το σπίτι ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φυλακτό, ένα σκουλαρίκι, ένα ρολόι, το χρηματικό ποσό των 100€ και διέφυγαν μ’ ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 37χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες, που βαρύνονται με τα αδικήματα της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό του 27χρονου συνεργού τους, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...