Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τις απαιτήσεις τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι στη «Φωκάς»

Σε αναγγελία των απαιτήσεών τους στην πτωχευτική περιουσία προχωρούν το επόμενο διάστημα εργαζόμενοι της εταιρίας «Φωκάς», η οποία πτώχευσε με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου (4668/14), έπειτα από αίτηση συνεργαζόμενης προμηθεύτριας εταιρίας για ανεξόφλητες οφειλές.


Η απόφαση πτώχευσης της «Φωκάς» εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και η εταιρία τυπικά έχει το δικαίωμα της έφεσης, αν και δεν είχε παραστεί εκπρόσωπός της κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο πολυμελές πρωτοδικείο στις 27 Ιανουαρίου.


Η εταιρία «Φωκάς» έχει αναστείλει από το φθινόπωρο του 2013 τις δραστηριότητες των πολυκαταστημάτων της, λόγω της αδυναμίας της να αντεπεξέλθει στα χρέη της, προς το δημόσιο, τους εργαζόμενους, τους δανειστές και τους προμηθευτές της, τα οποία ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν κατάφερε να έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

Από το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και από την προσεχή εβδομάδα, θα κατατεθούν αναγγελίες απαιτήσεων εργαζομένων, και οι απαιτήσεις πιστωτών και προμηθευτών στο πρωτοδικείο, επί της ακίνητης και κινητής περιουσίας της πτωχευμένης εταιρίας (εγκαταστάσεις αποθηκών σε Ωραιόκαστρο και Φοίνικα, εμπορεύματα, κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...