Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συγκροτείται επιτροπή φορέων της δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της μικρής ΔΕΗ

Τη συγκρότηση επιτροπής φορέων της Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της μικρής ΔΕΗ αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις που θα γίνουν για το εν λόγω ζήτημα. 


Συγκεκριμένα επικεφαλής της ολιγομελούς επιτροπής θα είναι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής ενώ σε αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών σωματείων της ΔΕΗ και των τριών επιμελητηρίων της περιοχής καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της εκκλησίας.


Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις της την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση, κατά την ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, είτε ενός ενιαίου συλλαλητηρίου στη δυτική Μακεδονία είτε τεσσάρων ξεχωριστών συγκεντρώσεων στην Κοζάνη, την Φλώρινα, την Καστοριά και τα Γρεβενά.

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να έρθει σε επικοινωνία με τους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να συντάξουν κοινή επιστολή με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή η επιτροπή θα παρακολουθεί κάθε εξέλιξη στο θέμα της μικρής ΔΕΗ.

«Ήδη στη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα την περασμένη εβδομάδα εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τα δεδομένα που δημιουργούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας της μικρής ΔΕΗ" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δακής.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη επαναπόδοσης των εδαφών στις τοπικές κοινωνίες, αποκατάστασης των ορυχείων και της κορυφαίας περιβαλλοντικής καταστροφής του τόπου, παροχής ρεύματος με μειωμένο τιμολόγιο, αποκατάστασης των ζημιών που έχει υποστεί το εργατικό δυναμικό της Δυτικής Μακεδονίας που απασχολείται στις δραστηριότητες της ΔΕΗ, διασφάλισης των συνταξιούχων της εταιρείας, ρύθμισης των ζητημάτων των τηλεθερμάνσεων και συνολικής αποτύπωσης των ανειλημμένων, βάσει νομοθεσίας, υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους ως κύριου μετόχου της ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...