Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο Θανάσης Αγαπητός Υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, όπου μετά από μια πλούσια συζήτηση εγκρίθηκε με ψηφοφορία η Διακήρυξη.


Υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επιλέχτηκε μετά από σχετική ψηφοφορία ο συνδικαλιστής δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. Για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης με ψηφοφορία αναδείχτηκε ο μηχανολόγος Δημήτρης Σταμάκος, μέλος του συντονιστικού αγώνα ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας. Σε αντίστοιχες διαδικασίες αναδείχτηκαν υποψήφιοι περιφερειάρχες για την Ημαθία ο δημοσιογράφος Χάρης Μόχλας και για το Κιλκίς η εκπαιδευτικός Βάσω Μαλγαρινού.


Οι υποψήφιοι για τις θέσεις αντιπεριφερειάρχη στην υπόλοιπη Κ. Μακεδονία και οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ανακοινωθούν άμεσα σε συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστεί και η διακήρυξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία.

Βασικοί πολιτικοί στόχοι είναι η αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, και του Καλλικράτη και όσων τους στηρίζουν (Τζιτιζικώστας, Ιωαννίδης, Μπόλαρης και το φασιστικό δεκανίκι της Χρυσής Αυγής), η αποφασιστική καταδίκη της ΕΕ και η ανάδειξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, μιας δύναμης που ενισχύει την ανάπτυξη μαχητικών αγώνων με πρόγραμμα την εργατική διέξοδο από την κρίση.Οι άξονες της Διακήρυξης είναι η διαγραφή του χρέους και η παύση πληρωμών, η κατάργηση του Μνημονίου και του νομοθετικού οπλοστασίου, η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η ριζική αναδιανομή του πλούτου και η κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...