Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Με την εξέταση πρώην δημοτικής υπαλλήλου συνεχίστηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Έργο αποκλειστικά του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη ήταν η υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. «Πιστεύω ότι τα έκανε μόνος του. Αποκλείεται να είχαν άλλοι συμμετοχή. Εφόσον είχε τη δυνατότητα να κλέβει γιατί να τα μοιράζεται».


Αυτό ισχυρίστηκε πρώην δημοτική υπάλληλος, καταθέτοντας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξήχθη για 17η μέρα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση. 


Η συνταξιοδοτηθείσα πλέον Φωτεινή Καμπάκη, η οποία θήτευσε επί σειρά ετών στο τμήμα Εξόδων, παραδέχθηκε ότι ο Π. Σαξώνης ουδέποτε υπέπεσε σε έλεγχο ως προς τη διαχείρισή του, κάτι, που, η ίδια απέδωσε σε… ασυνεννοησία.

«Η γραμματεία του διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας πίστευε ότι κάνει η προϊσταμένη των εξόδων τον έλεγχο και η προϊσταμένη των εξόδων θεωρούσε ότι τον κάνει η γραμματεία» είπε, αφήνοντας, πάντως, αιχμές σε βάρος του πρώην γραμματέα του διευθυντή του ταμείου, τον οποίο κατονόμασε.

Ο τελευταίος ήταν κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση και απηλλάγη κατά το πρωτόδικο δικαστήριο.

Η ίδια μάρτυρας, ερωτηθείσα από το δικαστήριο, εξέφρασε την άποψη ότι ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη πρώην συνάδελφός της Π. Σαξώνης «έκλεβε» μόνος του, στηριζόμενος στα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε, τα οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμα, ακόμη κι από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναφερόμενη στον πρώην ταμία, η μάρτυρας έκανε λόγο για έναν υπάλληλο «παράδειγμα», ενώ έκανε μνεία στα κέντρα διασκέδασης που κατείχε και τα οποία ενίοτε τιμούσαν με την παρουσία τους υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιβεβαίωσε δε ότι κάποιοι συνάδελφοί της εργάζονταν σε συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο, ανάμεσα στους οποίους ο νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.

Σε ερώτηση για το εάν την προβλημάτισε το γεγονός ότι ένας συνάδελφός της είχε τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυρίως από πού έβρισκε τα χρήματα, απάντησε:

«Εκτός από τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν ήταν προκλητικός στη συμπεριφορά του. Το ντύσιμό του ήταν φυσιολογικό. Μας έλεγε επανειλημμένα ότι κέρδιζε στο Λόττο, το Τζόκερ, το Πρότο κ.ά. Τον λέγαμε, μάλιστα, 'δώσε και μας κανένα νούμερο να κερδίσουμε'».

Στον ισχυρισμό της μάρτυρος ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε την υπεξαίρεση παρά μόνο όταν το ΤΥΔΚΥ «ενόχλησε» το δήμο για μη καταβολή των εισφορών που παρακρατεί, η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο του ΤΑΔΚΥ προς το δήμο, σύμφωνα με το οποίο από τον Απρίλιο του 2003 είχαν επισημανθεί οι οφειλές του δήμου προς το συγκεκριμένο ταμείο.

H υπεράσπιση συνέδεσε το έγγραφο αυτό με την απόφαση του δήμου να λάβει δάνειο προκειμένου να πληρωθούν τα ταμεία, λόγω της οικονομικής αδυναμίας που είχε εκείνη την περίοδο.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να καταθέσει ο πρώην δημοτικός υπάλληλος και νυν βουλευτής Αντ. Γρέγος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...