Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ένταση και αποχωρήσεις στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

Δεν αναγνώρισε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που συνήλθε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.


Το συνέδριο καταδίκασε την ενέργεια της διαγραφής ως «πραξικοπηματική» και «απαράδεκτη» και την χρέωσε σε ομάδα μελών του κόμματος.


 Παράλληλα αποφάσισε να γίνει επανεξέταση των εγγραφών μελών της εν λόγω ομάδας. Το ζήτημα αυτό προκάλεσε μεγάλη ένταση και συγκρουσιακές καταστάσεις ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στο συνέδριο.

Ο Νίκος Χρυσόγελος αποχώρησε από το συνέδριο όταν δεν πέρασε πρόταση του, που τέθηκε σε ψηφοφορία, για τη δημιουργία ενός νέου οργάνου στο κόμμα, το οποίο θα απαρτίζεται από την εξαμελή Γραμματεία και άλλα τέσσερα άτομα, που θα είναι στην ευρωλίστα χωρίς να είναι μέλη των Οικολόγων Πράσινων.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την εσωστρέφεια των τελευταίων μηνών», δήλωσε, μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο πρώην ευρωβουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Καταδίκασαν την απαράδεκτη και πραξικοπηματική διαγραφή του Νίκου Χρυσόγελου και δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι επιδιώκουν ένα ειλικρινές άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών», επισήμανε.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...