Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πρόγραμμα απασχόλησης 100 ανέργων

Ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με άμεσο στόχο 100 ανέργους ηλικίας 18-64 ετών, ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Τουρισμός - Απασχόληση -Επιχειρηματικότητα».

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων εν δυνάμει ωφελουμένων, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη προγραμματίζει τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διενεργηθούν συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου, της θεματικής περιοχής και της περιοχής παρέμβασης, παρουσίαση των δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και επιμόρφωσης, αλλά και των κριτηρίων επιλογής και των δικαιολογητικών συμμετοχής, όπως επίσης και παροχή βασικών πληροφοριών για την πρόσκληση (χρόνος ανακοίνωσης, διάστημα, χώροι υποδοχής αιτήσεων, πληροφορίες). Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο απευθύνονται σε 100 ανέργους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης, ηλικίας 18-64 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή στους ειδικούς καταλόγους του ΟΑΕΔ (εκτός μητρώων ανεργίας), και στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων ανέργων του δήμου Θεσσαλονίκης σε επιχειρήσεις εστίασης, λιανικού εμπορίου και τουριστικών υπηρεσιών του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Συγκεκριμένα, η δράση στοχεύει στην πρόσληψη 60 ωφελούμενων σε επιχειρήσεις εστίασης, λιανικού εμπορίου, διαμονής και παροχής τουριστικών υπηρεσιών, στην ίδρυση 15 νέων ατομικών ή άλλων επιχειρήσεων (π.χ., ΟΕ, ΕΕ), αλλά και στην ίδρυση πέντε Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.), στις οποίες θα συμμετέχουν 25 ωφελούμενοι.

Οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των ωφελουμένων σε δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης, αλλά και σε πέντε προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας 90 ωρών έκαστο (70 ώρες θεωρίας και 20 ώρες πρακτικής), όπως επίσης και σε δύο δράσεις επιμόρφωσης (εκτός Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ενεργειών Κατάρτισης-ΕΣΔΕΚ).

Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν τις θεματικές «Τεχνικές πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο» (2 τμήματα), «Βοηθός στον επισιτισμό» (2 τμήματα) και «Κοινωνική οικονομία - Επιχειρηματικότητα» (1 τμήμα). Οι δε δράσεις επιμόρφωσης αφορούν την ιστορία της Θεσσαλονίκης (1 τμήμα) και βασικές γνώσεις στη ρωσική γλώσσα (1 τμήμα).

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος & Επικοινωνίας, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Θεσσαλονίκης, της ΕιΔήμων Σύμβουλοι Ανάπτυξης και της ΚΕΚ Τεχνική Εκπαιδευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...