Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ελεύθεροι οι 46 συλληφθέντες για επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 46 συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη χθεσινή επίθεση με ρίψη αντικειμένων στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι 46 οδηγήθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, στον εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε σε βάρος τους κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων (πλημμεληματικού χαρακτήρα), ενώ όρισε ρητή δικάσιμο για τις 9 Δεκεμβρίου.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 χθες το απόγευμα, όταν πολυπληθής ομάδα ατόμων - κατά πληροφορίες φέροντας «απρόμαυρα» διακριτικά - επιτέθηκε με πέτρες και κροτίδες στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στην οδό Καζαντζάκη.

Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές, ενώ η αστυνομία προέβη σε 46 προσαγωγές, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεσπάσει «κόντρα» μεταξύ οργανωμένων συνδέσμων του «Δικεφάλου του Βορρά» και της «Χρυσής Αυγής», με αφορμή το περιστατικό με τον Αλβανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Έργκους Κάτσε, ο οποίος φωτογραφήθηκε με μπλούζα που έφερε το σήμα του UCK και η φωτογραφία αυτή ανέβηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Στο μεταξύ, περίπου 100 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδέσμου του ΠΑΟΚ «Θύρα 4» και συγκεντρώθηκαν, γύρω στις 11 σήμερα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...