Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Δε λειτούργησε ο σταθμός της ταξιαρχίας χθες εξαιτίας πτώσης δέντρου, ενώ αναμένεται να μη λειτουργήσει και τις επόμενες μέρες μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές


Προσωρινό λουκέτο σε παιδικό σταθμό της Κομοτηνής έβαλε το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την πόλη αργά το βράδυ της Παρασκευής, τα αποτελέσματα του οποίου έγιναν ορατά την επόμενη μέρα, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να αποκατασταθούν άμεσα. 

Συγκεκριμένα από τη μανία της φύσης δε ξέφυγε και το κέντρο της πόλης μας, όπου ξεριζώθηκαν δέντρα και παρασύρθηκαν κλαδιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί ανθρώπων παρά μόνο υλικές ζημιές.

Η κακοκαιρία μάλιστα ανέστειλε ακόμα και τη λειτουργία, έστω και πρόσκαιρα, ενός παιδικού σταθμού στην καρδιά της Κομοτηνής. Πρόκειται για τον παιδικό σταθμό που φιλοξενεί παιδιά στρατιωτικών και στεγάζεται σε κοντέινερ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη δίπλα από την ταξιαρχία.


Ο χώρος που μέχρι πρόσφατα στέγαζε τις υπηρεσίες της στρατολογίας, μετά τη μεταφορά της τελευταίας στο κτίριο του πρώην προσκοπισμού, ανακατασκευάστηκε και διατέθηκε για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών. Έτσι δόθηκε προς χρήση του παιδικού σταθμού, ο οποίος στεγάζονταν σε μικρότερο κτίριο. Επειδή ακριβώς αυξήθηκαν οι υποδομές έγινε εφικτό να αυξηθεί και ο αριθμός των νηπίων που φιλοξενούνται εκεί.  Χθες όμως ο παιδικός σταθμός έβαλε λουκέτο εξαιτίας ενός απρόσμενου γεγονότος. Ένα τεράστιο δέντρο που βρισκόταν στο διπλανό οικόπεδο με στρατιωτικές κατοικίες, ξεριζώθηκε εξαιτίας της ανεμοθύελλας και τα τεράστια κλαδιά της καταπλάκωσαν τμήμα του σταθμού.
Υπάλληλος ανέβηκε στη στέγη για να κόψει  και να πετάξει κλαδιά προκειμένου  να διευκολύνει την ανέλκυση του δέντρου
Το βάρος των κλαδιών ήταν τέτοιο που τμήμα της στέγης κατέρρευσε και προκλήθηκαν καταστροφές στο εσωτερικό του. Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκονταν τα γραφεία του παιδικού σταθμού, τα οποία φυσικά την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν αργά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ήταν κλειστά. Η απομάκρυνση του δέντρου αποδείχτηκε πολύ δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό και δεν κατέστη δυνατή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Έτσι ο παιδικός σταθμός της ταξιαρχίας έμεινε κλειστός χθες Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε μία οργανωμένη προσπάθεια απομάκρυνσης του δέντρου. Γερανός ιδιώτη κλήθηκε στο σημείο και σε συνεργασία με δημοτικούς υπαλλήλους ξεκίνησε η χρονοβόρα επιχείρηση. Μάλιστα υπάλληλος του Δήμου χρειάστηκε να ανεβεί στη στέγη του παιδικού σταθμού, να κόψει και να πετάξει τα κλαδιά στο έδαφος, ώστε ο γερανός να μπορέσει να σηκώσει τον κορμό. Όλα τα παραπάνω έγινε υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων στρατιωτικών του σταθμού, ενώ στο σημείο βρέθηκε για να ενημερωθεί και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζηλούδης.

Πάντως ο παιδικός σταθμός αναμένεται να μη λειτουργήσει και τις επόμενες μέρες μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές από την πτώση του δέντρου.

Δήμητρα Συμεωνίδου / xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...