Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουτάρης: Μην μας κάνεις το γκιουλέκα


Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απάντησε η δημοτική κίνηση του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Γκιουλέκα, για την κριτική που άσκησε στον δήμαρχο. Σε ανακοίνωση της λέει χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Γκιουλέκας μας κάνει τον …γκιουλέκα», εξηγώντας πως «γκιουλέκας» σημαίνει νταής.

«Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και το τοπικό στελεχικό δυναμικό της ΝΔ Θεσσαλονίκης επιστρατεύεται διαδοχικά και τροχίζει τα δόντια του προκειμένου να αποδομήσει την προσωπικότητα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη μην έχοντας χωνέψει ακόμη την ήττα του 2010 και τρέμοντας την επερχόμενη τον Μάιο του 2014» υπογραμμίζει η δημοτική κίνηση του Γ. Μπουτάρη και σημειώνει:

«Είναι εμφανές ότι ο "mister αξιωματική αντιπολίτευση" αερολογεί. Πάντως, αυτή τη φορά, ο κ. Κ. Γκιουλέκας δεν επανέλαβε την αναφορά στην οικονομική πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη. Τι έγινε; Είδε βελτίωση ή κάνει "τζιζ", αφού σε λίγο (ξαν)αρχίζουν οι δίκες στελεχών της δημοτικής παράταξης της τοπικής ΝΔ για τη δική τους "οικονομική πολιτική", που κάθε τρεις και λίγο στέλνει γράμματα από τη φυλακή κλαυθμηρίζοντας για την αθωότητά της. Ο "επικεφαλής της μείζονος ... κ.τ.λ." ψέγει, επίσης, τον δήμαρχο για το ότι μιλάει για ευρύτερα πολιτικά θέματα, που απασχολούν τη χώρα. Όντως, πολύ συχνά απευθύνονται και γενικότερες πολιτικές ερωτήσεις στον Γ. Μπουτάρη, επειδή είναι πρόσωπο ευρείας εμβέλειας και μετράει η γνώμη του για τα μείζονα πολιτικά θέματα. Αυτό εκνευρίζει τον κ. Γκιουλέκα; Ας τον εκνευρίζει. Πάντως, ο Γ. Μπουτάρης επιμένει αυτοδιοικητικά και παρά τις πολύπλευρες πιέσεις να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, προτιμάει, όπως ρητά δηλώνει, "να είναι ένας καλός δήμαρχος". Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να ισχυριστεί το ίδιο και ο κ. Γκιουλέκας, γιατί, εκτός από πολιτικός διπλοθεσίτης, το παίζει και δίπορτο, αφού, π.χ., ως στέλεχος της κυβέρνησης ψηφίζει την απαράδεκτη κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κατακεραυνώνει τη διοίκηση Μπουτάρη ότι δεν κάνει τίποτε "για τα λευκά σεντόνια και τα πλαστά προϊόντα" του παραεμπορίου. 'Αψογος;»

Σε ό,τι αφορά την κριτική του κ. Γκιουλέκα για το γεγονός ότι ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως θέλει τη στήριξη της Ν.Δ., ως υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2014, τονίζει: «Ο κ. Γκιουλέκας ψέγει τον δήμαρχο για την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο και από τους δημότες που ανήκουν πολιτικά στη ΝΔ. Γιατί, κ. υφυπουργέ; Στο μαντρί ή στο τσεπάκι σας τους έχετε τους δημότες; Ενοχλείστε όταν ο δήμαρχος αναγνωρίζει ότι η ΝΔ είναι "ένα μεγάλο αστικό κόμμα" και θα ήθελε οι οπαδοί του να τον ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές; Ενοχλείστε από τον ανεξάρτητο και υπερκομματικό λόγο της "Πρωτοβουλίας και του Γιάννη Μπουτάρη; Ας ενοχλείστε! Οι κομματικοί εναγκαλισμοί της αυτοδιοίκησης έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και θα το διαπιστώσετε οδυνηρά και πάλι τον Μάιο στην κάλπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...