Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτέθηκε σε γιατρό του Νοσοκομείου Καβάλας στα εξωτερικά ιατρεία

Επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα δέχθηκε χειρουργός, το πρωί της Τρίτης στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας …


Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης της επίθεσης μπήκε στα εξωτερική ιατρεία, απαιτώντας να εξυπηρετηθεί, τη στιγμή που ο ειδικευμένος ιατρός της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Καβάλας, εκτελούσε τα καθήκοντα του.

Όταν ο χειρουργός ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να περιμένει για να εξυπηρετηθεί δέχθηκε επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο νεαρός γιατρός μάλιστα γρονθοκοπήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που έπαθε ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καταδικάζει την άνανδρη και βίαιη επίθεση στο συνάδελφο, ειδικευόμενο ιατρό της Β΄Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 3/9/2013 στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν.Καβάλας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ. Καβάλας, τονίζοντας για το περιστατικό πως «η λεκτική βία που είναι διαχρονικά καθημερινό φαινόμενο στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) συμπληρώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από βίαια σωματικά επεισόδια κατά των λειτουργών της Υγείας(γιατροί,νοσηλευτές/τριες κ.ο.κ.)".

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως "ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας θα συμπαρασταθεί με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο στο συνάδελφο, καλεί τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, 4η ΥΠΕ, Διοίκηση Γ.Ν.Καβάλας) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Καλεί την Τοπική Κοινωνία της Καβάλας να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας(Δημόσιους και Ιδιωτικούς), να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...